Çete davasında Engin Polat ve kardeşi Alper Kürşat Polat çıktı!

Geçen günlerde tahliye edilen sosyal medya fenomeni ve güzellik salonu zinciri sahibi Dilan Polat ile Engin Polat'ın ismi çete davasında çıktı. 2023 yılında İstanbul Ataşehir'de bulunan Dilan Polat Güzellik Merkezi ve Engin Polat For Men isimli işletmelere yapılan silahlı saldırının Daltonlar çetesi tarafından yapıldığı ortaya çıktı. Engin Polat ile kardeşi Alper Kürşat Polat dosyada şikayetçi...

Çete davasında Engin Polat ve
kardeşi Alper Kürşat Polat çıktı!

 Kara para aklama ve vergi kaçırma suçlamalarıyla karşı karşıya kalan Dilan Polat'a ait Ataşehir'deki güzellik merkezine silahlı saldırıda bulunulmuştu. Bir gün sonra Ataşehir'de bu defa Engin Polat For Men isimli işyerine de silahlı saldırı yapıldı. Her iki saldırıya ilişkin bilgiler ise Barış Boyun grubuna yönelik hazırlanan 580 sayfalık iddianamede yer aldı.

ÜÇ GÜN SONRA İHBAR YAPILDI 

Haktv'den Ramazan Süzen'in haberinde, 11 Ekim 2023 günü Engin Polat For Men isimli iş yerine yapılan silahlı saldırının ardından İstanbul Emniyeti Müdürlüğüne isimsiz bir ihbar yapıldı. Yapılan ihbarda, Bahçeşehir'de Banu Parlak'ın iş yerine ateş edenlerle, aynı gece Dilan Polat Güzellik Merkezi ve ertesi gün Engin Polat For Men isimli işletmelere yapılan saldırının Barış Boyun grubuna bağlı Daltonlar Çetesi olarak da bilinen Berat Can Gökdemir ve kardeşi Batıncan Gökdemir talimatıyla yapıldığı kaydedildi. Azeri uyruklu kişilerin bu iş için Türkiye'ye getirildiği ve bir hücre evinde saklandığı da ihbarda belirtildi. 

"DİLAN POLAT'I KOPARACAĞIM"

Banu Parlak'ın iş yerine yapılan silahlı saldırının şüphelisi Batuhan İncil de verdiği ifadesinde bu ihbarı doğruladı. Beratcan Gökdemir’in, Signal uygulaması üzerinden kendisine mesaj attığını Dilan Polat'ı da koparacağını, hatta olaydan iki gün sonra Dilan Polat'ın iş yerine motorlu adamlarını gönderdiğini ancak motor arızalandığı için eylemi gerçekleştiremediklerini söyledi ama fırsatını bulduğunda kaleşnikof silah ile Dilan Polat'a ait iş yerini kurşunlatacağını söyledi. 

"AZERİLERE KENDİ DAİREMİ VERDİM"

Batuhan İncil ifadesinde saldırı için getirilen Azeri uyruklulara dair detayları da anlattı: "Beratcan Gökdemir'in bana mesaj atarak Azeri uyruklu kendi adamlarının uçakla Türkiye'ye geleceğini, bu şahıslara kiralık ev lazım olduğunu söyledi. Ben de kalmış olduğumuz daireyi bunlara ayarladım, aynı anda iki üst katta bulunan kiralık daireyi de kendimiz için kiraladık. Azeri şahıslar geldiklerinde alt kattaki dairede kaldılar. Bizim kaldığımız dairenin parasını da Batıncan Gökdemir isimli şahıs ödemişti." 

'DAYIDAN’ ÇALINTI MOTOSİKLET ALINDI

Dilan Polat Güzellik Merkezi'ne yapılan saldırının şüphelisi olan Emircan Kardan ve Murat Avcı'nın adreslerinde yapılan operasyonda ele geçirilen telefonlarda yapılan inceleme sonunda saldırının talimat süreci de ortaya çıktı.

Emircan Kardan'ın telefon rehberinde 'Dayı' kod adıyla kayıtlı bir kişi ile yapılan görüşmede, silahlı saldırıdan 3 saat önce motosiklet ve kask teminini konuştukları tespit edildi. Saldırıda kullanılan motosikletler olaydan sonra Başakşehir Sazlıbosna barajına atıldığı da bu kayıtlarla ortaya çıktı.

Diğer şüpheli Murat Avcı'nın telefon incelmesinde ise olaydan sonra 'Fırat Güneş' isimli kişinin kendisine göle atılmış motosiklet fotoğrafı gönderdiği öğrenildi. 

TALİMAT DOĞRUDAN BERATCAN GÖKDEMİR'DEN

Murat Avcı'nın telefon incelemesinde saldırı talimatının kendilerine nasıl geldiği de ortaya çıktı. Murat Avcı'nın cep telefonunda kendilerine silahlı saldırı talimatını veren Beratcan Gökdemir'in yanı sıra Emir Can Kardan, Fırat Güneş, Beşşar Ebu Isa, Emil Allahyarov, Khanan Mehtiyev hakkında dava açıldı.

➽ Paylaş:
“AKP zihniyetinin erişim yasağı ile engellediği SivriSinekCaz'a ücretsiz Opera VPN ile kolay ve sorunsuz erişebileceğinizi biliyormusunuz?..”
Okurlara..