Didim'de bakanlık sahilleri halka kapatıyor...

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 4 ilde 9 Hazine arazisini otel yapımı için tahsise açtı. Bunlardan ikisi Didim'de. Didimliler, bu adımın sahillerin halkın elinden alınmasına yol açacağını söylüyor...

Didim'de bakanlık sahilleri halka kapatıyor: Hazine arazisine iki otel yapılacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı, bu ay Hazine mülkiyetindeki 9 araziyi otel yapımı için tahsise açtı.

Resmi Gazete'de yayımlanan ilana göre, bu tahsisler Antalya, Afyonkarahisar, Aydın ve Muğla'da yer alıyor.

soL'dan Can Kuyumcuoğlu'nun haberinde, 13 Eylül itibarıyla bakanlığın internet sitesinde yayımlanan turizm yatırımcılarına yönelik kamu taşınmazı tahsis şartnamesinde, bu arazilerin 5 yıldızlı otel, personel lojmanı, özel konaklama tesisi ve günübirlik tesis gibi çeşitli yatırımlara uygun olduğu kaydedildi.

 

Bakanlık tarafından otel yapımı için tahsise açılan Hazine arazileri Resmi Gazete'de bu ay yayımlandı.

Bakanlığın açıklamasına göre, bu taşınmazlar, yerli ve yabancı yatırımcılara tahsis edilerek turizm amaçlı kullanıma açılacak. Bu arazilerin hangi yatırımcılara tahsis edileceğine Kültür ve Turizm Bakanlığı karar verecek.

Didim koylarında iki otel projesi

Bakanlığın tahsise açtığı yerlerden ikisi Muğla'nın Didim ilçesinde yer alıyor. Hisar Mahallesi Sağ-tur mevkiinde yöresel olarak "Sedef koyu, Sarıkum plajı ve Kulakçı koyu” olarak adlandırılan parsele 1000 yataklı 2 otel yapılması planlanıyor.

Bakanlığın Didim’de tahsise çıktığı yer, 1800 ada 7 parsel olarak açıklandı.

 
 
 

Didim'de otellerin yapımı için tahsis edilecek alanlar bakanlık sitesinde yayımlandı.

'Belki de sahillere hiç giriş yapamaz hale geleceğiz'

soL’a ulaşan bölge halkı, buraya otel yapılmasının bölgedeki ağaçların ve yeşil alanların tahrip edilmesine yol açacağını vurguluyor. 

Halkın bu zamana kadar doğal haliyle korunan bu koyları özgürce kullandığına işaret eden Didimliler, burada yapılacak otellerin sahillerin halkın elinden alınması anlamına geleceğinin altını çizdi.

Sarıkum Plajı

Bölgede yaşayan bir yurttaş, soL’a yaptığı açıklamada, “Açık bir şekilde belirtmeliyim ki belirtilen araziler imara açılıp otel yapıldıktan sonra bir daha hiçbirimiz bu koylarda denize giremeyecek üstelik belki de sahillere giriş yapamaz hale geleceğiz” ifadelerini kullandı.

Bölge halkı olarak bölgenin doğal yapısının korunmasını, bölgenin hiçbir şekilde ranta açılmamasını talep ettiklerini kaydeden kişi, bakanlığın otel projesine karşı sonuna kadar mücadele edeceklerini belirtti. 

➽ Paylaş:
“AKP zihniyetinin erişim yasağı ile engellediği SivriSinekCaz'a ücretsiz Opera VPN ile kolay ve sorunsuz erişebileceğinizi biliyormusunuz?..”
Okurlara..