“Genç subaylarımız ülkemizin geleceği olarak görülmeli,”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın genç teğmenlerle ilgili sözlerine tepki gösterdi. Bağcıoğlu, “Genç subaylarımız ülkemizin geleceği olarak görülmeli,” diyerek ulusal güvenliğin öncelikli mesele olduğunu vurguladı...

CHP’den Erdoğan’a “teğmen” tepkisi:
“Son derece endişe verici” 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yankı Bağcıoğlu, Kara Harp Okulu'ndaki mezuniyet töreninde "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" sloganı atan genç teğmenlerle ilgili başlatılan soruşturmayı eleştirdi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, "Burası kendini bilmezlerin at oynattığı meydan değil" şeklindeki açıklaması üzerine Bağcıoğlu, genç subayların hedef gösterilmesinin son derece yanlışlığını vurguladı. 

Bağcıoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Erdoğan’ın ulusal çıkarlar ve güvenlik konularına odaklanması gerektiğini belirterek, "Genç subaylarımızı ülkemizin geleceği olarak görmeli ve desteklemelidir," dedi. Ayrıca, Türkiye'nin milli güvenliği ve Mavi Vatan kavramına ilişkin önemli gelişmeler yaşanırken Erdoğan’ın ABD ziyareti sırasında yaptığı açıklamaları endişeyle takip ettiklerini ifade etti.

Bağcıoğlu, Yunanistan’ın Ege ve Akdeniz’deki provokatif adımlarına karşı sessiz kalınmasını eleştirerek, "Dendias, 'Karasularını 12 mile çıkaracağız' dedi, sessiz kaldık. Miçotakis, 'Mavi Vatan'ı tanımıyoruz' dedi, yine tepki duyamadık," şeklinde konuştu. Bu durumu, dış politikadaki zafiyetin örtbas edilme çabası olarak değerlendirdi.

27 Eylül’ün Preveze Deniz Zaferi’nin yıldönümü olduğunu hatırlatan Bağcıoğlu, "Bakacağız, bu önemli gündem mi olacak, yoksa konu yine teğmenler meselesine mi gelecek?" diyerek hükümeti gerçek tehditlere karşı etkin bir tutum sergilemeye davet etti. Son olarak, CHP olarak ulusal güvenlik ve çıkarları her şeyin üstünde tuttuklarını vurguladı.

➽ Paylaş:
“AKP zihniyetinin erişim yasağı ile engellediği SivriSinekCaz'a ücretsiz Opera VPN ile kolay ve sorunsuz erişebileceğinizi biliyormusunuz?..”
Okurlara..