İsrail Beyrut’u Vurdu: Nasrallah’ın Akıbeti Hakkında İlk Açıklama Geldi!

İsrail’in Beyrut’a düzenlediği hava saldırılarında Hizbullah’ın karargahı hedef alındı, patlamalar sonrası bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. İşte detaylar...

İsrail Beyrut’u Vurdu: Nasrallah’ın
Akıbeti Hakkında İlk Açıklama Geldi! 

İsrail savaş uçaklarının Lübnan’ın başkenti Beyrut’un güneyindeki Dahiye bölgesinde gerçekleştirdiği hava saldırıları, büyük yankı uyandırdı. 

Yaklaşık 10 patlama sesinin duyulduğu bölgede, Hizbullah’ın karargahının hedef alındığı belirtilirken, lider Hasan Nasrallah’ın durumu belirsizliğini koruyor.

Lübnan resmi haber ajansı NNA’ya göre, Hureyk Mahallesi’ne düzenlenen hava saldırılarında birçok bina zarar gördü ve bölgeye çok sayıda ambulans sevk edildi. İsrail Ordu Sözcüsü Daniel Hagari, Hizbullah’ın karargahının sivil yapıların altına gizlendiğini ve hedef aldıkları yapılar arasında Nasrallah’ın bulunduğuna dair bilgi paylaşılmadığını ifade etti.

İsrail basını, bombardımanda Hasan Nasrallah’ın hedef alınmış olabileceğini iddia ederken, Hizbullah’a yakın kaynaklar, Nasrallah’ın güvenli bir yerde olduğunu ve sağlık durumunun iyi olduğunu aktardı.

İsrail’in saldırıları sadece Beyrut ile sınırlı kalmadı. Lübnan’ın güney kentlerinden Bekaa ve Baalbek bölgelerine de yoğun hava saldırıları düzenlendi. Son raporlara göre, Lübnan genelinde saldırılarda 773 kişi hayatını kaybetti, 150 bin kişi evlerinden ayrılmak zorunda kaldı. Hizbullah ise İsrail ordu üslerini hedef alan füze saldırılarıyla karşılık veriyor.

➽ Paylaş:
“AKP zihniyetinin erişim yasağı ile engellediği SivriSinekCaz'a ücretsiz Opera VPN ile kolay ve sorunsuz erişebileceğinizi biliyormusunuz?..”
Okurlara..