'Kavgaysa kavga!.. Haklarımıza uzanan elleri kırmaya söz veriyoruz'

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, AKP'nin açıkladığı Orta Vadeli Program’ın sermayenin isteklerine yanıt verdiğini, işçilerin haklarını ellerinden almayı hedeflediğini belirterek çok sert konuştu...

DİSK'ten OVP'ye karşı hodri meydan:
"Kazanılmış haklarımıza uzanan elleri
kırmaya söz veriyoruz. Kavgaysa kavga!" 

DİSK, “Gelirde, vergide, ülkede adalet” talebiyle bölgesel mitingin ikincisini İzmir’de düzenledi. Mitingde konuşan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Erdoğan hükümetinin açıkladığı OVP'nin sermayenin isteklerine yanıt verdiğini, işçilerin haklarını ellerinden almayı amaçladığını belirtti.

"OVP'DE KAZANILMIŞ HAKLARIMIZIN ELİMİZDEN ALINMASI VAR"

Yaklaşık 8 bin kişinin katıldığı yürüyüşün ardından Cumhuriyet Meydanı’nda açıklama yapıldı. DİSK Genel Başkanı Çerkezoğlu, mitingde yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Orta Vadeli Program’da tasarruf tedbirleri, kazanılmış haklarımızın elimizden alınması var. Belediyelerin, belediye şirketlerin SGK borçları üzerinden haciz getirmeye varan niyetleri var. Bütün bu girişimlerinizin karşısında DİSK olarak alanlarda dimdik durmaya devam edeceğiz. Bunları kim istiyor? Kim talep ediyor hükümetten? Hayır. Bütün bunlar, iktidarın bütün politikaları sermayenin talepleri. Çünkü sermaye doymuyor. Aşırı kara doymuyor. Sınırsız sömürüye soymuyor. Geçtiğimiz günlerde sermaye sözcüleri taleplerini tek tek sıraladı.

"HEDEFTE KIZEM TAZMİNATI, İŞSİZLİK SİGORTASI VAR"

Hedeflerinde kıdem tazminatı, işsizlik sigortası, sendikal tazminat, işten çıkarma tazminatı var. İstiyorlar ki istedikleri zaman işten çıkarsınlar, bir kuruş ödemesinler. Kullan at işçi istiyorlar. İşçi alacakları için dava bile açmasın diyorlar. Böyle bir azgın sömürüyü dillendiriyorlar. 85 milyon çalışacak, üretecek onları zengin edecek ve bu düzen böyle devam edecek işitiyor.

"BİR ADIM GERİ ATMAK YOK"

Ülkeyi yöneten iktidar da bu politikaları hayata geçiriyor. İzmir’den sesleniyoruz. Bir adım geri atmak yok. Kazanılmış haklarımıza uzanan elleri kırmaya söz veriyoruz. Kavgaysa kavga! Hodri meydan diyoruz.”

➽ Paylaş:
“AKP zihniyetinin erişim yasağı ile engellediği SivriSinekCaz'a ücretsiz Opera VPN ile kolay ve sorunsuz erişebileceğinizi biliyormusunuz?..”
Okurlara..