Polonez İşçilerinden Ters Kelepçeli Protesto: HAK ARAYIŞI SÜRÜYOR

Polonez fabrikasında düşük ücret, mobbing ve fazla mesailere karşı sendikalaşan 146 işçi işten çıkarıldı. Gözaltına alınan işçiler, Çatalca Kaymakamlığı önünde ters kelepçe takarak protesto düzenledi. TEKGIDA İş Sendikası yetkilileri, haklarını savunmaya devam edeceklerini belirtti...

 Polonez İşçilerinden Ters Kelepçeli
Protesto: Hak Arayışı Sürüyor

Polonez işçileri, bir gün önceki gözaltıları protesto etmek için Çatalca Kaymakamlığı önünde ters kelepçe takarak beklemeye geçti. İşçiler, kendilerine muhatap aradıklarını belirtti.

Fabrikanın düşük ücret politikası, mobbing ve fazla mesailere itiraz eden işçiler, sendikalaştıktan sonra işten çıkarıldı. 146 işçinin haftalardır süren eylemleri sırasında fabrikaya giriş çıkışlar kapatılınca, polis müdahale etti ve işçilere ters kelepçe taktı. Dün gözaltına alınan 85 işçi, bugün Çatalca Kaymakamlığı önünde toplandı ve protesto amacıyla kendilerine ters kelepçe taktı.

"MUHATAP ARIYORUZ"

TEKGIDA İş Sendikası örgütlenme uzmanı Suat Karlıkaya, gözaltıların ardından yeni bir sürecin başladığını belirtti. İşçilerin daha kararlı bir tutum sergilediğini vurgulayan Karlıkaya, kaymakamlık önünde muhatap aradıklarını ifade etti. "Bizi eylem alanı olan fabrika önünden uzaklaştırıyorlar. Anayasal haklarımızı savunuyoruz ve ters kelepçe muamelesini protesto ediyoruz. Muhatap istiyoruz," dedi.

"POLİSLER HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ"

TEKGIDA İş Sendikası Genel Sekreteri Kemal Köse, fabrika önünden zorla uzaklaştırıldıklarını ve bunun yasal olmadığını söyledi. 50 işçiye karşı 300 polis görevlendirilmesine tepki gösteren Köse, "Vatandaşın zulme uğradığı yerde güvence sağlanmıyor. Haksız bir sürece karşı sessiz kalmamız bekleniyor, ama biz susmayacağız," dedi. Ayrıca, gözaltında darp edilen işçiler için polisler hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirtti.

"BAŞARIYA ULAŞANA KADAR DEVAM EDECEĞİZ"

Köse, Çalışma Bakanlığı'nın denetimlerinin ardından haklılıklarının tespit edildiğini ancak buna rağmen haksız muameleye maruz kaldıklarını ifade etti. "İşçiler fabrika önünden ayrılmayacak ve mücadele başarıya ulaşana kadar devam edecek," dedi.

➽ Paylaş:
“AKP zihniyetinin erişim yasağı ile engellediği SivriSinekCaz'a ücretsiz Opera VPN ile kolay ve sorunsuz erişebileceğinizi biliyormusunuz?..”
Okurlara..