Sahte bilirkişi raporu iddiası!.. Süleymancılar para için birbirine düştü!

Türkiye'yi karanlığa boğan cemaat ve tarikat yapılanmaları arasındaki Süleymancılar, bir dolandırıcılık davası ile gündemde. İki Süleymancı birbirine düştü. Olayın vehameti ise sahte bilirkişi raporu iddiası. Yargıdaki yapılanma iddiaları da hala gündemde...

Süleymancılar para için birbirine düştü! Bilirkişi skandalı da tam ortasında 

İş İnsanı S.K. Süleymancıların yurdunda çocukken kalırken tanıştığı H.H.K isimli ortağı tarafından 10 yıl önce 480 bin lira dolandırıldığını iddia etti.

S.K. ortak şirketlerindeki paranın izinsizce Süleymancıların Ömer Avni Yel Talebe Yurdu’nun baş hocası V.Ö. ve kardeşi Y.Ö.’nün hesaplarına aktarıldığını söyledi.


S.K. suç duyurusunda bulundu fakat mahkeme bilirkişi raporu nedeniyle aleyhine karar verdi. S.K. bilirkişinin bilerek eksik rapor düzenleyerek davalı olduğu kişiye hizmet ettiği etti. 

İSTİNAF BOZDU

Aleyhinde hazırlanan bilirkişi raporunda naylon fatura düzenlendiğini ve sahte belgelerin dosyaya hazırlandığı belirten S.K, mahkeme kararını istinafa götürdü.

25 Mart 2021’de kararını açıklayan İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 3. Hukuk Dairesi, dava sürecindeki şüpheli ve çelişkili durumlar olduğuna kanaat getirerek Bakırköy 8. Asliye Ceza Mahkemesi kararını bozdu.
HSK ŞİKAYETİ SONUÇSUZ

Sahte bilirkişi raporu iddiasını da Hakimler ve Savcılar Kurulu'na (HSK) taşısa da sonuçsuz kaldı.

Aydınlık gazetesinden Kaan Arslan haberine göre; S.K. bilirkişi raporundaki eksikliklerin ve 'görmezden gelmelerin' vergi müfettişleri ile ortaya çıktığını söyledi. Vergi Denetim Kurulu'na başvurması ile gelen müfettişler şirket defterlerinin eksik, belgelerinde sahte olduğunu söeyip şirkete ceza kesti.

S.K'nin müfettişlerin cezasını ve raporunu mahkemeye sundu fakat yeni bilirkişi heyeti de bu gelişmeyi önemsemedi. İlk bilirkişi ile aynı karar verildi. S.K'nın dolandırılmadığı şirketin zarar ettiği ileri sürüldü.

S.K'nın bu duruma da itiraz etmesi üzerine şirket defterlerinin incelenmesi için Sayıştay'ın bilirkişi heyeti devreye girdi.

Üç kişilik heyet 23 Kasım 2023'teki raporun mahkemedeki bilirkişi hyetine benzer rapor hazırlandığı görüldü. Sayıştay'ın vergi müffettişi raporunu görmezden geldiği söylendi.

S.K. mahkemeden yeni bir 'uzman bilirkişi' atanmasını talep etti. Bir sonraki duruşma da 25 Eylül 2024'te görülecek. 

‘ALİHAN KURİŞ YARGI ÇETESİ KURDU’ İDDİASI

Süleymancılar kurucusu Süleyman Hilmi Tunahan’ın torunu, eski milletvekili Fatih Süleyman Denizolgun, şu anki liderin Alihan Kuriş’in yargıda yapılandığını ileri sürmüştü.

Denizolgun, “Mahkemelerin kalem müdürlerine, kalem personellerine, savcılara, hakimlere, memur olmayan bilirkişilere rüşvet, tehdit, şantaj tezgahları yapıyorlar.” ifadelerini kullanmıştı.

Denizolgun şunları söylemişti:

    “Kripto para kullanımı ağırlıklı. Hangi hakim, hangi savcı, hangi bilirkişi varsa hep aynı film. Avukatlar çetesi var. Bir tane F.... (5harf toplamı) Ay..... (7harfli) isminde İstanbul üniversitesinde bir akademisyen ticaret hukukçusu var, tüm bilirkişilerle o irtibata geçiyor, bu kişinin ortağı var, tüm bilirkişileri kötü yöntemlerle ikna çalışması yapıyor.

    Avukat çetesinden eski bir HSK üyesi, Marmara üniversitesinde A.G. var, o ve onun bağlantıları çok iş karıştırdı yıllardır Yargı’da, dahası yine yukarıdaki A. ismiyle aynı olan başka A.B. ona da dikkat, dahası Nevşehirli A.Ç var Alihan’ın aktif avukat gruplarından, S.T. var Konyalı o da muhalefetin yargı bağlantılarını ayarlayıp, oraların desteğini kendine sağlamaya çalışıyor, muhalefetten hem üst yargı Ankara Yargıtay’dan hem İstanbul muhalefeti üzerinden İstanbul yargı desteği almaya çakışıyorlar bunları da aktif S.T yapıyor Konyalı olan, birde Ali Erhan Kuriş'in perde arkası avukatları var, daha derin operasyonları, gizli operasyonları yapan onun da adı A.A genç avukatlardan, birde H.A genç avukat var tam bir militan tipte olan. Yukarıdaki Nevşehirli A.Ç.’nin haklarında suç duyurusunda bulunanları bile silahla tehdit edip, kurşun sıktıkları savcılıklara yansıdı.”

➽ Paylaş:
“AKP zihniyetinin erişim yasağı ile engellediği SivriSinekCaz'a ücretsiz Opera VPN ile kolay ve sorunsuz erişebileceğinizi biliyormusunuz?..”
Okurlara..