Sinan Ateş davasında kurşunlar Eray Özyağcı'nın silahından çıktı

Sinan Ateş davasında yeni rapor ortaya çıktı. Raporda tüm kurşunlar tetikçi Eray Özyağcı'nın silahından çıktı...

Sinan Ateş davasında kurşunlar Eray Özyağcı'nın silahından çıktı

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in öldürülmesiyle ilgili yürütülen davada bilirkişi raporu gün yüzüne çıktı. Rapor, olayda kullanılan tüm kurşunların tetikçi Eray Özyağcı'nın silahından çıktığını ortaya koydu.

Bilirkişi raporunda, Özyağcı'nın olaydan önceki 35 dakikalık keşif süresince ayakta durduğu ve telefonuyla ilgilendiği belirtildi. Özyağcı'nın, Sinan Ateş ve arkadaşlarının geldiği yönden tersi yöne baktığı, ardından suikastı gerçekleştireceği yere doğru ilerlediği ifade edildi.

Ayrıca, raporda Sinan Ateş ve arkadaşları Selman Bozkurt ile Ahmet Keçik'in olay yerine doğru hareket ettiği kaydedildi. Özyağcı'nın, Ateş'e ateş açtığı ve Ateş'in dizlerinin üzerine çöktüğü, aynı zamanda Bozkurt ve Keçik'e de ateş ettiği vurgulandı.

KURŞUNLAR ERAY ÖZYAĞCI'YA AİT

Sonuç olarak, bilirkişi raporunda Sinan Ateş'e ateş eden tek kişinin Eray Özyağcı olduğu ve Ateş'e isabet eden tüm kurşunların bu şahsa ait olduğu net bir şekilde belirtildi.

NE OLMUŞTU?

30 Aralık 2022 tarihinde Çankaya ilçesi Çukurambar semtindeki Kızılırmak Mahallesi'nde Sinan Ateş uğradığı silahlı saldırı sonucunda hayatını kaybetmişti.

Ateş'in ölümüyle ilgili hakkında işlem yapılan toplam 39 kişiden, tutuklu 22'si hakkında iddianame düzenlenerek dava açıldı. Haklarında yurt dışına çıkış yasağı getirilen diğer 17'si hakkındaki soruşturmanın ayrı dosya üzerinden sürmesi kararlaştırıldı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede yer alan 22 sanık hakkında, Ateş cinayeti soruşturması kapsamında çeşitli suçlardan hapis cezaları talep edildi.

Tetikçi Eray Özyağcı, Vedat Balkaya ve Suat Kurt'un müşterek fail olmak; Doğukan Çep ve Tolgahan Demirbaş'ın suça azmettirmek; Zekeriya Asarkaya, Hakan Saraç, Ufuk Köktürk, Mehmet Yüce, Mustafa Uzunlar, Aşkın Mert Gelenbey, Murat Can Çolak, Osman Bayraktar, Caner Güney, Umut Ersoy, Çağlar Zorlu, Aytaç Ataç, Emre Yüksel, Serdar Öktem, Erdem Karadeniz, Alper Atay ve Mustafa Ensar Aykal'ın ise suça yardım etmek gerekçesiyle cezalandırılmaları isteniyor.

sinan-ates-y5s2-cover.jpg

➽ Paylaş:
“AKP zihniyetinin erişim yasağı ile engellediği SivriSinekCaz'a ücretsiz Opera VPN ile kolay ve sorunsuz erişebileceğinizi biliyormusunuz?..”
Okurlara..