Süleyman Soylu hakkında soruşturma izni için yeni başvuru

Cumartesi Anneleri’nin 700’üncü hafta eyleminde polis tarafından kolu kırılan Aydoğan, dönemin İçişleri Bakanı Soylu hakkında soruşturma izni verilmesi için Ankara Bölge İdare Mahkemesi’ne başvurdu...

Süleyman Soylu hakkında soruşturma izni için yeni başvuru 

Cumartesi Anneleri’nin 25 Ağustos 2018 tarihindeki 700’üncü hafta eylemine dönük polis saldırısında kolu kırılan Aydın Aydoğan, dönemin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hakkında suç duyurusunda bulunmuş ancak soruşturma izni verilmemişti.

Aydoğan halihazırda AKP İstanbul milletvekili olan Soylu hakkında soruşturma izni verilmesi için başvurduğu TBMM Dilekçeler Komisyonu’nun başvuruyu reddetmesi üzerine Aralık 2023’te Adalet Bakanlığı’na bağlı olan Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu’na (TİHEK) aynı taleple başvurmuştu.

TİHEK 1. Dairesi’nin de başvuruyu reddetmesinin ardından Aydoğan dairenin kararına itiraz ve Soylu hakkında soruşturma açılması izni için bu kez Ankara Bölge İdare Mahkemesi’ne başvuruda bulundu.

Aydoğan soL’a yaptığı açıklamada “Meclis aynı süreçte o dönem Can Atalay için kullandığı iradesini dilekçe ile talep etmemize rağmen kullanmadı” dedi.

TİHEK’in de başvurusunu reddetmesi üzerine Ankara 17. İdare Mahkemesi’nde Soylu ile ilgili soruşturma izni verilmesi için başvuru yaptığını kaydeden Aydoğan, herkesin kanun önünde makam ve mevki fark etmeksizin eşit olduğunu belirterek hukuki sürecin takipçisi olacağını söyledi.

➽ Paylaş:
“AKP zihniyetinin erişim yasağı ile engellediği SivriSinekCaz'a ücretsiz Opera VPN ile kolay ve sorunsuz erişebileceğinizi biliyormusunuz?..”
Okurlara..