“Tarladaki ürünler sabretmiyor”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in çiftçilerden ‘sabır’ istemesine tepki gösterdi. Gürer, girdi maliyetlerinin yüksekliğine, desteklerin yetersizliğine ve çiftçilerin borçlu durumuna dikkat çekerek, tarımın en zor dönemini yaşadığını vurguladı...

CHP'li Gürer'den çiftçiden 'sabır' isteyen Bakan Şimşek’e: “Tarladaki ürünler sabretmiyor”

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in çiftçilerden ‘sabır’ istemesine sert bir dille yanıt verdi. 

Bakan Şimşek’in Kırıkkale'deki ziyaretinde yaptığı açıklamalara tepki gösteren Gürer, çiftçilerin tarihin en zor dönemini yaşadığını belirtti. Bu yıl buğdayda yüzde 12, arpada yüzde 3, şeker pancarında ise yüzde 28 fiyat artışı olduğuna dikkat çekti. 

Gürer, girdi maliyetlerinin yüzde 41’in üzerinde olduğunu ve bu durumun enflasyon altında kalması nedeniyle çiftçilerin ayakta kalmasının imkânsız olduğunu ifade etti. Tarlada birçok ürünün, özellikle karpuz, kavun ve domatesin bu yıl çöpe gittiğini vurgulayarak, "Bu kadar çiftçinin sahipsiz kaldığı hiçbir dönem olmadı," dedi.

Gürer, hükümetin desteklediğini iddia ettiği çiftçilere, Tarım Kanunu'nun 21. maddesine göre 411 milyar lira destek vermesi gerektiğini, ancak 2024 yılı bütçesinden yalnızca 91 milyar lira ayrıldığını açıkladı. Çiftçilerin bankalara olan borcunun 715 milyar lirayı aştığını belirterek, "Borçsuz çiftçi bırakmadınız," ifadesini kullandı. Sonuç olarak, Gürer, hükümetin tarım politikalarını eleştirerek, çiftçilerin ve esnafın halinden haberdar olmadığını dile getirdi.

➽ Paylaş:
“AKP zihniyetinin erişim yasağı ile engellediği SivriSinekCaz'a ücretsiz Opera VPN ile kolay ve sorunsuz erişebileceğinizi biliyormusunuz?..”
Okurlara..