TÜGVA'nın İl Temsilcisi kaçakçılık operasyonunda gözaltına alındı

AKP'nin gençlik içinde örgütlenmesi için kurulan TÜGVA'nın Genel Başkanı Erdoğan'la ABD'ye gitti. ABD ziyareti sırasında vakfın Ordu kurucu il temsilcisi ise kaçakçılık operasyonunda gözaltına alındı...

TÜGVA Başkanı Erdoğan'la ABD'ye gitti, kurucu temsilci kaçakçılık operasyonunda gözaltına alındı

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğna ve beraberindeki heyet, 22 Eylül’de Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kuruluna katılmak üzere ABD'ye gitti. 

Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın yöneticileri arasında bulunduğu Türkiye Gençlik Vakfı’nın (TÜGVA) Genel Başkanı İbrahim Beşinci'nin de ABD'ye götürülen heyet içinde olduğu ortaya çıktı.

Erdoğan ve Beşinci'nin ABD'de bulunduğu esnada Ordu'da kaçakçılık opeasyonu düzenlendi. Operasyon kapsamında gözaltına alınanlar arasında TÜGVA'nın Ordu kurucu İl Temsilcisi Ahmet Güler'in de bulunduğu kamuoyuna yansıdı.

Öte yandan kamu kurumları tarafından harcamaları karşılanan, ücretsiz binalar tahsis edilen ve adı sürekli torpil atamalarıyla anılan vakıf ile Milli Eğitim Bakanlığı kısa bir süre önce yeni bir işbirliği protokolü imzalandı. Protokol kapsamında TÜGVA’nın ortaokullarda "Değerler Eğitim Kulübü", liselerde ise "Kültür ve Medeniyet Kulübü" kurmasının önü açıldı.

TÜGVA Genel Başkanı da heyette yer aldı

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 22 Eylül’de Birleşmiş Milletler (BM) 79. Genel Kuruluna katılmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere ABD'nin New York şehrine gitti.

Anadolu Ajansı'nın servis ettiği haberde, “Cumhurbaşkanı Erdoğan ile eşi Emine Erdoğan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç ve bazı yetkililer de ABD'ye geldi” ifadelerini kullandı.

Ancak Anadolu Ajansı haberinde yer verilmese de Erdoğan’ın ABD programına TÜGVA Genel Başkanı İbrahim Beşinci'nin de götürüldüğü ortaya çıktı.

Beşinci, 24 Eylül tarihinde sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda “BM Genel Kurulu’nda Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’ı dinledik” ifadelerini kullanarak BM Genel Kurulu’ndan fotoğrafını paylaştı.

Bir gün sonra kurucu temsilci kaçakçılıktan gözaltına alındı

TÜGVA Genel Başkanı Beşinci'nin katıldığı BM Genel Kurul'undan sadece bir gün sonra yani 25 Eylül'de, Ordu İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Altınordu, Perşembe ve Ünye ilçelerinde 12 şüpheliye yönelik 20 adreste arama ve yakalamaya yönelik operasyon düzenledi.

Operasyon kapsamında piyasa değeri 15 milyon TL olan makaron, kıyılmış tütün, kesilmiş bandrol, elektronik sigara, puro, nargile kömürü ve sigara sarma makinesi ele geçirildi.

Cumhuriyet'ten Aytunç Ürkmez'in haberine göre emniyet 12 şüpheli hakkında adli soruşturma başlatıldığını da bildirdi. Söz konusu 12 şüphelinin arasında TÜGVA'nın Ordu kurucu İl Temsilcisi Ahmet Güler'in de olduğu öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre; Güler’in hem ev hem işyeri adresine operasyon düzenlendi. Güler’in evinde düzenlenen operasyonda 178 elektronik sigara ve 50 kutu sarılmış makron ele geçirildi. Mevcut Ordu İl Temsilcisi Av. Ömer Faruk Yücedağ’ın da Güler’in evine düzenlenen operasyonda avukatı olarak katıldığı ileri sürüldü.

TÜGVA ve verilen imtiyazlar

AKP ile Gülen Cemaati'nin kavgasının kızıştığı 2014 yılında kurulan TÜGVA, AKP'nin gençlik içinde örgütlenmesi misyonuyla hareket etti. Gülen Cemaati'nin etkisini kırmak için organize edilen vakıf, başlangıçta 500 bin TL mal varlığıyla kuruldu.

TÜGVA'nın yöneticileri arasında AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan bulunurken, bu zamana kadar vakfın yönetim kurulunda birçok AKP'li milletvekili ve üst düzey yönetici, yandaş yazarlar ile bakanlar da yer aldı.

Belediyelerden ücretsiz bina tahsisleri alan, harcamaları bakanlıklar ve belediyeler tarafından karşılanan, belediyeler tarafından fonlanan, MEB aracılığıyla okullarda etkinlikler yapan ve adı sürekli torpil atamalarıyla anılan vakfa, adeta devletin tüm olanakları akıtıldı. Örneğin TÜGVA'ya kurulduktan 3 yıl sonra da Bakanlar Kurulu kararıyla vergi muafiyeti tanındı.

Kurumun "partnerleri" arasında ise Dışişleri Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Yurtdışı Türkler Başkanlığı, SETA, Turkuvaz Medya Grubu, Halkbank ve Ziraat Katılım yer alıyor.

Kaynakların seferber edildiği TÜGVA, kısa bir sürede tüm Türkiye'de faaliyet yürütmeye başladı. Vakfın güncel olarak 81 ilde temsilciği, 571 ilçe temsilciliği, 33 adet yurdu ve onlarca kıraathanesi bulunuyor.

Ayrıca MEB ile TÜGVA arasında geçtiğimiz günlerde yeni bir işbirliği protokolü imzalandı. Buna göre TÜGVA’nın ortaokullarda "Değerler Eğitim Kulübü", liselerde ise "Kültür ve Medeniyet Kulübü" kurmasının önü açıldı.

➽ Paylaş:
“AKP zihniyetinin erişim yasağı ile engellediği SivriSinekCaz'a ücretsiz Opera VPN ile kolay ve sorunsuz erişebileceğinizi biliyormusunuz?..”
Okurlara..