Türk bankaları Rusya bağlantılı işlemlerden çekiliyor...

Rus basınına göre neredeyse tüm Türk bankaları Rusya ve Belarus’la işlemlerden çekilmeye çalışırken geride yalnızca Emlak Katılım Bankası’nın kalacağı belirtildi...

ABD'nin yaptırım tehdidi: Türk bankaları Rusya bağlantılı işlemlerden çekiliyor

ABD’nin yaptırımlarından korunmak amacıyla Türkiye’deki neredeyse tüm bankaların Rusya ile bağlantılı işlemlerden çekilmeye ve bu işlemleri Emlak Katılım Bankası’na aktarmaya çalıştığı belirtildi.

Rus TASS haber ajansı, Türkiye’deki mali danışmanlık alanında bilgi sahibi bir kaynağının “Türk bankaları Rusya ile işlemleri durdurmak ve onları tek bir bankaya transfer etmek istiyor” dediğini aktardı.

Bu durumun başta Batılılar olmak üzerine yabancı ortakları olmayan özel ve kamu bankalarını da ilgilendirdiği bildirildi.

Ajansın 19 Eylül tarihli haberinde ismi belirtilmeyen kaynağın şu ifadelerine yer verildi:

Mevcut duruma dayalı olarak, neredeyse tüm Türk bankaları fiilen Rusya ve Belarus ile işlemlerden tamamen çekilmek istiyor. Kendilerini gelecekte ortaya çıkabilecek kısıtlama ve yaptırımlar biçimindeki sorunlardan korumak için tüm bu işlemleri Emlak Katılım Bankası’na bırakmak istiyorlar.”

Batılı ortakları olan finansal kuruluşlar halihazırda Rusya ile bağlantılı işlemleri zaten durdurmuş durumda. Ancak bu yeni gelişmenin Batılı ortakları olmayan özel ve kamu bankalarını da ilgilendirdiği belirtiliyor.

TASS’a konuşan kaynak sadece Emlak Katılım Bankası'nın Rus rublesi/Türk lirası paritesinde işlem yaptığını belirtti.

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov daha önce TASS’a yaptığı açıklamada bankalararası alandaki duruma ilişkin değerlendirmelerde bulunarak, Türk bankalarının Rusya'ya mal transferinde yer alan şirketleri giderek daha fazla "sıkıştırdığını", transferlerini engellediğini ve hesaplarını kapattığını söylemişti.

➽ Paylaş:
“AKP zihniyetinin erişim yasağı ile engellediği SivriSinekCaz'a ücretsiz Opera VPN ile kolay ve sorunsuz erişebileceğinizi biliyormusunuz?..”
Okurlara..