Skandalın patlak vermesiyle birlikte sosyal medyada tepkiler çığ gibi...

Düzce’de, KYK yurtlarına yemek hizmeti sunan bir şirketin hazırladığı köftede domuz eti tespit edildi. Şirketin sahibi, AKP Düzce İl Başkanlığı yönetiminde yer alıyor...

KYK yurtlarında domuz eti skandalı!
AKP’li isim yemek şirketinin sahibi çıktı 

Düzce’de öğrencilere ve kamuya toplu yemek hizmeti sunan Saydamlar Organizasyon Turizm isimli firmanın hazırladığı rosto köftede domuz eti bulundu. Firmanın, KYK yurtlarında da yemek hizmeti verdiği ortaya çıktı. Skandalın patlak vermesiyle birlikte sosyal medyada tepkiler çığ gibi büyüdü.

Sözcü'den Berfin Açıkbaş'ın haberine göre Tarım ve Orman Bakanlığı’nın açıkladığı taklit ve tağşiş ürünler listesinde, öğrencilere yemek sunan bir firmanın adının geçmesi büyük yankı uyandırdı. 

Düzce’de faaliyet gösteren Saydamlar Organizasyon Turizm firmasının ürettiği rosto köftede domuz eti tespit edildi. Daha da çarpıcı olan ise, bu firmanın KYK yurtlarında da öğrencilere yemek hizmeti verdiğinin öğrenilmesiydi.

ekran-goruntusu-2024-10-03-141225.png

KYK yurtlarında yemekhaneyi işleten firmanın yemeklerinde tespit edilen domuz etini, yurt öğrencilerinin tüketip tüketmediği henüz netlik kazanmazken, üniversite öğrencileri durumdan şikayetçi. Sosyal medyada firma ve KYK yurtlarındaki yemeklerle ilgili çok sayıda şikayet gündeme gelirken, Saydamlar firmasına yönelik tepkiler artmaya devam ediyor.

ekran-goruntusu-2024-10-03-141235.png

Firma sahibi Murat Saydam’ın, AKP Düzce İl Başkanlığı’nda uzun yıllar görev yaptığı ve yönetim kurulunda yer aldığı ortaya çıktı. Saydam’ın Sosyal İşler Başkanı olarak aktif rol üstlenmesi, olayın siyasi boyutunu da gündeme getirdi. Tepkilerin artmasıyla birlikte, firmanın KYK ile olan ilişkisi ve denetim süreçleri sorgulanmaya başlandı.

ekran-goruntusu-2024-10-03-141242.png

➽ Paylaş:
“AKP zihniyetinin erişim yasağı ile engellediği SivriSinekCaz'a ücretsiz Opera VPN ile kolay ve sorunsuz erişebileceğinizi biliyormusunuz?..”
Okurlara..