Gözler Ankara'daki üçlü zirvede
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, ABB Başkanı Mansur Yavaş ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile bir araya geliyor...
Özgür Özel, Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu bir arada! Gözler Ankara'daki üçlü zirvede
CHP'de normal şartlarda 2028'de yapılacak seçimler için olası bir erken seçim ihtimali de göz önünde bulundurularak cumhurbaşkanı adayının erken açıklanacağı duyurulmuştu.
GÖZLER ANKARA'DAKİ ÜÇLÜ ZİRVEDE
CHP'de adayı ön seçim yöntemiyle belirleme kararının ardından gözler 10 Şubat'ta yapılacak Parti Meclisi (PM) toplantısına çevrildi. Ön seçim yönergesinin görüşüleceği ve oylamaya sunulacağı PM toplantısı öncesi CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile bugün bir araya gelecek.
Görüşmede ön seçim süreci, aday belirleme ve sürecin takviminin değerlendirilmesi bekleniyor.
ÖZGÜR ÖZEL VE YAVAŞ BİR ARAYA GELMİŞTİ
Özgür Özel, hafta başında Mansur Yavaş ile baş başa 1,5 saat görüşmüştü. Yavaş yaptığı açıklamalarada, ön seçim sürecine başlanmasının erken olduğunu söylemişti.
ÖZGÜR ÖZEL'DEN AÇIKLAMA
Özel, dün konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Yarın (Pazar) Ekrem Bey de Ankara’ya gelecek. Mansur Başkan ile de görüşmüştük zaten bir üçlü toplantı yapmayı. Yarın uygun bir zamanda ve uygun bir ortamda geniş geniş, oturup hep birlikte içinde bulunduğumuz durum ve yürüttüğümüz süreç, bundan sonra da hep beraber ne yapabiliriz onu konuşacağız. Ekrem Başkan ile Mansur Başkan’ın, Türkiye’ye umut veren, birbirlerinin ellerini havaya kaldırdığı fotoğraf değişmez. O fotoğraftan bir adım geriye gidersek, Türkiye’ye diz çöktürecekler. Biz bunun farkındayız” demişti.
CHP'NİN YOL HARİTASI PM'DE BELLİ OLACAK
Öte yandan PM'de ön seçimin yol haritası belirlenecek. Partinin Seçim ve Hukuk İşlerinden Sorumlu MYK Üyesi Gül Çiftçi'nin yürüttüğü yönerge çalışmasına göre, yaklaşık 1 milyon 600 bin üye, dijital ortam yerine ilçe merkezlerinde kurulacak sandıklarda oyunu kullanacak. Aday olabilmek için de belirli bir oranda imza toplama şartı olacak. Mühürlü oy pusulaları ve zarfları kullanılacak. 30-35 günlük bir takvim içerisinde sürecin tamamlanması beklenirken PM'de tüm bu detaylar ele alınarak yönerge görüşülecek ve oylamaya sunulacak.