Arınç'ın oğlu Ahmet Mücahit Arınç, bu kez petrol işinde!


Arınç'ın oğlu Ahmet Mücahit Arınç binlerce üniversite mezununun işsiz gezdiği Türkiye'de zor olanı başardı
.


Arınç'ın oğlu bu kez petrol işinde


Onların hayatları babaların siyasete atılmasıyla değişti. Mısır, yumurta satışı yapan, internetten şirket dâhi yöneten bakan çocukları artık altın, petrol ve enerji sektörleriyle de gündeme gelmeye başladı. İşte onlardan biri de Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın oğlu Ahmet Mücahit Arınç...

Mücahit Arınç binlerce ünivesite mezununun işsiz gezdiği Türkiye'de Bilgi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü'nden mezun olur olmaz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği bünyesindeki Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı'nda işe başladı. Mücahit Arınç ekonomik krizin yoğun olarak etkisini sürdürdüğü dönemde binlerce gencin yaptığı gibi iş bulmak için beklemek zorunda kalmamıştı.

Bülent Arınç'ın oğlu Mücahit Arınç bu kez alanıyla ilgisi olmayan Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı'na bağlı bir şirkette işe başladı. Turkish Petroleum International Company'de işbaşı yapan Mücahit Arınç, Türkiye'nin şanslı gençlerinden biri... Peki ya diğerleri?

Bu arada Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, oğlu Mehmet Emre'nin dünya çapında ünlü Harvard Üniversitesi'ne kabul edilmesinin mutluluğunu yaşıyor. Mehmet Emre Gül genç yaşına ve henüz öğrenimine devam ediyor olmasına rağmen uzun zamandır ticari hayatın içindeydi. İlk olarak e-ticaret alanında yatırım yaparak ticari hayatta ismini duyuran Mehmet Emre "Adresime Gelsin Bilişim Teknolojisi ve Ticaret Ltd." adlı 15 bin lira sermayeli şirket kurdu. Emre Gül, Ankara'da ardı ardına açılan dev alışveriş merkezlerindeki "bardak içinde soslu haşlanmış mısır satışı" işiyle de gündeme geldi. Mehmet Emre şimdi Harvard'lı.

Cumhurbaşkanı Gül, iletişim sitesi Twitter’da oğlu Mehmet Emre’nin Harvard Üniversitesi’ne kabul edilmesiyle ilgili gelen tebriklere teşekkür etti. Gül, oğlu Mehmet Emre'nin Türkiye'de bir üniversitede öğrenim görmeyi neden tercih etmediğinin nedenlerini de "Bizim konumumuzda olan insanların hayatında çoğunuzun bilmediği zorluklar var ve bunu da en çok çocuklarımız yaşıyor. Geçen yıl Mehmet bana, "Ben Türkiye’de üniversite okursam gazete ve televizyonlar her fırsatta beni gündeme taşıyabilirler. Bu durum da hem beni hem sizi üzebilir" diyerek yurt dışında okumak için annesi ve benden izin istedi. Biz de ona iyi bir okul kazanması şartıyla izin verdik. Çünkü yurt dışında her okul iyi değil" diyerek anlattı.



*
➽ Paylaş: