Binlerce metal işçisi, Genel Başkanları Mustafa Özbek'e "Yanındayız" mesajı verdi.

Türk Metal Sendikası'na üye metal işçilerinin Genel Başkanları Mustafa Özbek'e destekleri sürüyor..

Türk Metal'e İstanbul'dan da destek geldi

Özbek'in gözaltında bulunduğu İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün önüne gelen binlerce metal işçisi, Genel Başkanları Mustafa Özbek'e "Yanındayız" mesajı verdi. Ellerinde Türk bayrakları ve Türk Metal Sendikası'na ait bayraklar taşıyan işçiler, attıkları sloganlarla, genel başkanlarına ve sendikalarına sahip çıktı.

Türk-İş İstanbul Bölge Başkanı Faruk Büyükkucak ve Türk Metal Sendikası'na bağlı şube başkanlarının da katıldığı destek eyleminde, Türk Metal Sendikası adına bir basın açıklaması yapıldı. Açıklamada, "Türk sendikal hareketi bugün büyük bir sınav vermektedir. Bu bağlamda tüm sendikacılar sorumluluk üstlenmeli yapılan haksızlığa karşı susmayarak seslerini yükseltmelidir, çünkü sustukça sıra kendierine gelecektir" denildi.

Açıklamayı okuyan Türk Metal Sendikası İstanbul 1 Nolu Şube Başkanı Murat Salar, basında Özbek'e yönelik karalama kampanyasına "Türk Metal Sendikası Genel Başkanı Mustafa Özbek'in bu güne kadar hiçbir karanlık çevre ile maddi ve manevi bağı olmamıştır. Genel Başkanımız'ı sanki karanlık ilişkiler içindeymiş gibi gösteren çevreler dikkat edilecek olursa hep aynı çevrelerdir. Bu çevrelerin genel karakteri, daha doğrusu karaktersizliği bu tür yayınlar yaparak iktidardan maddi ve manevi destek koparmaktır" sözleriyle tepki gösterdi.

Türk Metal Sendikası'nın 45 yıldır, sendikal yaşam içinde faaliyet gösteren demokratik bir kitle örgütü olduğunu vurgulayan Salar, Özbek'in iddialar karşısında ezilmeyeceğini bildirdi. Özbek'in çalışma hayatında uzlaşma ve dialoğu esas alan bir sendikacı olduğunu da ifade eden Salar, yargıya güvendiklerini söyledi.

Murat Salar, Özbek'in serbest kalana kadar metal işçileriyle birlikte İstanbul Emniyet Müdürlüğü önündeki bekleyişlerinin süreceğini açıkladı.

➽ Paylaş: