Ankara 15. Asliye Hukuk Mahkemesi Erdoğan'a, 'One minute' dedi

‘’One Minute’’ olayından sonra kendisini eleştiren ve ‘’Ne yapacaktın yani… Perez’i dövecek miydin, sen kimsin lan’’ diyen gazeteci Emin Çölaşan hakkında açtığı 10 bin liralık tazminat davasını kaybetti.




Erdoğan 'One minute' davasını kaybetti




Mahkeme, Çölaşan'ın sözlerinin eleştiri sınırları içinde olduğuna karar verdi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Davos’ta yaşanan ‘One Minute’’ olayından sonra kendisini eleştiren ve ‘’Ne yapacaktın yani… Perez’i dövecek miydin, sen kimsin lan’’ diyen gazeteci Emin Çölaşan hakkında açtığı 10 bin liralık tazminat davasını kaybetti.

Mahkeme, Çölaşan’ın ART TV’de yaptığı konuşmanın geneli incelendiğinde, eleştiri sınırları içinde kaldığına karar verdi.

Ankara 15. Asliye Hukuk Mahkemesinde bugün görülen davada Çölaşan’ın avukatı Serhan Özdemir, konuşmada hakaret kastının bulunmadığı ve eleştiri nitelikli olduğunu belirtti. Erdoğan’ın avukatı Muammer Cemaloğlu ise ‘’Talebimiz yönünde karar verilmesi siyaset ve siyasetçiler için önemli nitelikte olacaktır’’ dedi. Mahkeme hakimi Cengiz Çiftçi de, Başbakan Erdoğan’ın istediği 10 bin liralık tazminat talebini reddetti.

GEÇMİŞ OLSUN

Çölaşan davanın reddedilmesinden sonra Gazeteport’a yaptığı açıklamada ‘’Kendisine geçmiş olsun diyorum. Bir davayı daha kaybetti. Aydın Doğan ve Bülent Arınç’dan sonra bu dava da lehimize sonuçlandı’’ dedi.

Çölaşan bir süre önce de TBMM eski Başkanı Bülent Arınç için ‘’Koskoca Meclis Başkanı meydanlara çıkmak için kuduruyormuş. Allah şeyini şey ettiğimin şeyine şifa versin’’’ diye yazmıştı. Arınç da, Çölaşan’ın 3 Temmuz 2007 günü Hürriyet Gazetesindeki köşe yazısında, kendisine hakaret edildiği gerekçesiyle ceza davası açılmasını istemiş ancak bu istem reddedilmişti.

Aydın Doğan’ın ‘’Kovulduk Ey Halkım Unutma Bizi’’ adlı kitap dolayısıyla Çölaşan hakkında açtığı 50 bin liralık dava da reddedilmişti.

(Gazeteport)
➽ Paylaş: