Bakan Ergin, üç ay hapis istemli seçim yasaklarına muhalefet ile suçlanıyor.

Ergin, üç ay hapis istemli seçim yasaklarına muhalefet ile suçlanıyor.



Yargı onu da istiyor...



Son kabine değişikliği ile Adalet Bakanı olan Sadullah Ergin hakkında da dokunulmazlık dosyası olduğu belirlendi. Ergin, üç ay hapis istemli seçim yasaklarına muhalefet ile suçlanıyor.

Son kabine değişikliği ile Adalet Bakanı olan AKP Hatay milletvekili Sadullah Ergin hakkında da dokunulmazlık dosyası olduğu ve dokunulmazlığının kaldırılarak yargılanmasının istendiği belirlendi. Ergin, üç ay hapis istemli seçim yasaklarına muhalefet ile suçlanıyor. Aynı suç iddiası CHP lideri Deniz Baykal ile yeni Sanayi Bakanı Nihat Ergün hakkında da bulunuyor.

SEÇİM YASAKLARI AYKIRI PROPAGANDA

Seçim kanunu uyarınca seçim dönemlerinde güneş battıktan sonra propoganda yapmak yasaklanıyor. Ergin hakkında da Hatay’da yaptığı bir seçim konuşmasında bu yasağa aykırı davrandığı gerekçesiyle fezleke düzenlendi. Hakkında dokunulmazlık dosyası da TBMM’ye gönderildi.

TBMM’ye bugüne kadar 350’ye yakın dokunulmazlık dosyası gönderildi. Bunlardan 75’i ele alınarak dönem sonuna ertelendi. Haklarında adam yaralamadan ölüme sebebiyet vermeye, hakaretten, görevi kötüye kullanmaya kadar pek çok suçtan yargılanmaları istenen milletvekillerinin dosyaları ise görüşülmeyi bekliyor.

DTP İLK SIRADA

Bu dosyalarda 180’i, DTP’li 21 milletvekiline ait bulunuyor. İçişleri eski Bakanı Abdülkadir Aksu hakkında, özel evrakta sahtecilik, AKP Genel Sekreteri İdris Naim Şahin hakkında ihaleye fesat karıştırmak, Başbakan Erdoğan hakkında ‘’Görevi ihmal, zimmet, kamu taşıma biletlerinde kalpazanlık, resmi evrak ve kayıtlarda sahtecilik ile cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak’’ suçlamalarıyla dokunulmazlık dosyaları bulunuyor.

Maliye eski Bakanı Kemal Unakıtan için de Vergi Usul Kanununa muhalefet suçlamasıyla fezleke hazırlandı. Tarım Bakanı Mehdi Eker hakkında da görevi kötüye kullanma suç iddiası bulunuyor.


Gazeteport
➽ Paylaş: