Aman yanlış anlaşılmasın sapık değil sabık; yani eski yazarı!


Topbaş’ın kuzenleri





Deniz Som


BÖLGESİNDEKİ yobazlığın ve yağmanın peşine düşen Çağdaş Tuzla gazetesinden Halil Özen “İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve ailesinin ortak olduğu Saray Muhallebicileri zincirine hammadde sağlayan Saray Çiftliği’nin dere yatağında ve kaçak çıkmasından sonra önemli bir gelişme yaşandı” diyor. Özen, ulaştığı belgelere göre Topbaş’ın kuzenlerini kurtarmak için yargının aldatılmak istendiğini anlatıyor:

“Gazetemiz, Akfırat Belediyesi’nin konuyla ilgili Tuzla Cumhuriyet Başsavcılığı’na yaptığı suç duyurusu dilekçesine ve muhatapların yargılanacağını gösterir belgeye ulaştı. Ancak belgeye dikkatli bakınca Akfırat eski Belediye Başkan Vekili Sakıp Kurt’un dilekçesinde bir tuhaflık dikkat çekiyordu. Dilekçede hakkında suç duyurusunda bulunulan kişinin, arazi sahipleri değil, yasal olarak hiçbir sorumluluğu olmayan bir yakınları Mehmet Kuzgun için verildiği görüldü.

Oysa Saray Çiftliği’nin kurulduğu Tuzla Tepeören 775 parseldeki arazinin hisse sahipleri olarak Mustafa Kuzgun, Ömer Faruk Maviyıldız, Osman Maviyıldız’ın adları görülüyor.

Yani arazide Topbaş’ın hemşerisi Mustafa Kuzgun ve Topbaş’ın kuzenleri Ömer Faruk Maviyıldız ile Osman Maviyıldız ortak. Ancak arazinin maliklerini gösteren dağılım cetvelinde hakkında ‘kaçak yapı yapmak’tan suç duyurusunda bulunulan Mehmet Kuzgun adında birinin hissesi yok! Ama bu kişinin kaçak yapı yapmaktan yargılanmasına Tuzla Asliye Ceza Mahkemesi’nde 3 Kasım 2009’da başlanacak.

Tuhaflık, Akfırat Belediyesi’nin konuyla ilgili yazışmalarında da açıkça görülüyor. Belediye konuyla ilgili hisse sahiplerine gönderdiği her yazıyı Mehmet Kuzgun adına göndermiş. Yani arazi sahibi olan Topbaş’ın kuzenlerinin hiçbir belgede adı geçmiyor!”

Akfırat, neyi ile “meşhur” derseniz… Halen devam eden jandarma operasyonlarına bakarsanız yağma ve talanı ile meşhur. Tuzla Belediyesi de malum, kız çocuklarının sekiz yaşında evlendirilmesini öneren yobazlığı ile meşhur olmuştu! Bundan sonra Akfırat beldesinin ve Tuzla ilçesinin ortak bir üne kavuşacağı anlaşılıyor: Muhallebici Kadir Topbaş’ın dere yatağına kaçak çiftlik kuran ama dokunulmaz olan kuzenleri!

Gül, Hüseyin Üzmez’i affetmeli!

ÇANKAYA’DAKİ AKP’li Abdullah Gül’ün en beğendiği gazete Vakit’in sabık yazarı (aman yanlış anlaşılmasın sapık değil sabık; yani eski yazarı) Hüseyin Üzmez 14 yaşındaki kız çocuğu B.Ç.’ye cinsel istismardan 13 küsur yıl hapse mahkûm oldu.

Bundan sonra ne olacak?

Birinci olasılık; Vakit’in sabık yazarı, mahkemenin kararını temyiz için Yargıtay’a gidebilir. Yargıtay kararı bozsa bile Hüseyin Üzmez, bu süre içinde cezaevinde yatmaya devam edecek ve yeniden yargılanma sürecinde de büyük olasılıkla tutuklu kalacak.

İkinci olasılık; Vakit’in sabık yazarı, temyize gitmez ve mahkûmiyet kararını kabul edebilir. Bu durumda Çankaya’daki AKP’li de aynen “hoca”sı Necmettin Erbakan’a yaptığı gibi Vakit’in sabık yazarı Hüseyin Üzmez’in cezasını “ilerlemiş yaşını ve sağlık durumunu” dikkate alarak affedebilir.

Böylece kamuoyu vicdanı da rahatlatılmış olur! Tabii bu arada kamuoyunu daha da rahatlatmak için şu sıra 16 yaşına gelen B.Ç.’yi Hüseyin Üzmez’le evlendirmek söz konusu olabilir. Hatta nikâh şahitliğini Çankaya’daki AKP’li yapabilir! Biliyorsunuz, Hayrünnisa 15 yaşındayken Abdullah’la evlendirilmişti.
*
➽ Paylaş:
“AKP zihniyetinin erişim yasağı ile engellediği SivriSinekCaz'a ücretsiz Opera VPN ile kolay ve sorunsuz erişebileceğinizi biliyormusunuz?..”
Okurlara..