Büyüklere masallar faslı!..


Mendil Satan Çocuklar… vs vs!.





Cüneyt Arcayürek

Medya genel yönetmenleri iftar yemeğinde buluştukları RTE’yi özgüveni sağlam, neşesi yerine bulmuşlar.

Başbakan da ülkenin ne kadar sorunu varsa bir bir açıklayan bir konuşma yapmış.
Mutlu, refah dolu günler üzerinde durmuş, ülkede bin yıldır süregelen dostluğu, kardeşliği yeniden ihya etmeye çalıştıklarını anlatmış.

Büyüklere masallar faslına giren açıklamalarına karşın; medyamızın ünlü yöneticileri örneğin işsizliği Batı ülkeleri ile kıyaslayarak küçültmesinin sorunu çözemediğini anımsatıp, nedenini sormamışlar.

Meskenlerde elektriğe yüzde 10’luk zammın hükümetin memurlara yapmayı düşündüğü zammı bir kalemde alıp götürdüğüne değinen bir soru da yöneltmemişler Başbakan Beyefendi’ye…

Medyamızın ünlü yöneticileri dostluğu, kardeşliği pekiştiren, küsleri barıştıran Şeker Bayramı arifesinde -herhalde- dini bütün Başbakan’ı rahatsız etmek, özgüvenini sarsmak istememiş olabilirler.

Radikal’in genel yayın yönetmeni İsmet Berkan kardeşimizin yazdığı gibi “sonradan adını bizzat mutfak şefinden öğrendiği, lezzetli, içinde de yok yoktu dediği Tabbah çorbasını” yazmak…

…Başbakan’ın astronomik vergiler yüklediği Doğan Grubu’nun amiral gemisi Hürriyet’in yönetmeni Ertuğrul Özkök’e… sanki hiçbir şey olmamış gibi şaka yollu takılmasından söz etmek varken…

Başbakan’a hükümete uygun adım yayın yapmayan medyayı cezalandırmanın, vergi adı altında büyük mali yüklerle bir grubu çökertmenin basın özgürlüğünün neresine sığdırdığını sormak elbette münasebetsiz bir davranış olur diye düşünmüş de olabilirler.

Medyamız naziktir, kibardır, centilmendir. Zira dinin küslerin, kavgalı olanların barışmalarını emrettiğini anımsatarak Müslüman Başbakan’a, medyaya, muhaliflerine açtığı sert ve acımasız savaşa artık son verip vermeyeceğini neden sorsunlar?

***

Berber Özgür Usta, kuşku yok ülkenin en mutlu adamıdır.

Her kula nasip olmaz: Başbakan’ı 10 dakika bekletmiş ve sakal tıraşı sırasında “memleket konuları üzerinde sohbet etmek” fırsatını bulmuş.

Ama tıraştan sonra gelişen olaylar hayli değişik, düşündürücü.

Medya ile iftara giderken.. nasıl olduysa, çekilin başbakan geliyorrrr diye yollar kapanmamış. Eminönü’nde tam 30 dakika.. evet tam 30 dakika.

Trafik; Başbakan’ı yolundan tam 30 dakika alıkoymuş.

Başbakan’ın aracı işte burada mendil satıp eve üç beş kuruş götürmeye çabalayan çocukların hücumuna uğramış. Başbakan bakmış ki, trafikten de mendil satan çocuklardan da kurtuluş yok; emretmiş. Korumalardan biri bagajdaki çantadan 10 liralık deste çıkarmış.. mendil satan çocuklar para destesini görünce Başbakan’ı da aracı da bırakmışlar… korumanın çevresini almışlar… Başbakan şerit değiştirerek yolunu devam edebilmiş.

Bu olay, fakir fukara gureba edebiyatı yapmakta usta.. ülkeye tarihinde görülmemiş huzur ve refah sağladığını söylemekten yorulmayan bir Başbakan’ın yönettiği ülkede geçiyor.

Mendil satarak üç beş kuruşu evlerine götüren çocuklar.. bizim çocuklarımız… parayı görünce Başbakan’ı da aracını da bırakıp korumanın çevresini alıyor…

Acaba bu manzara Başbakan’a iktidardan düştüğünde bugün büyük maddi olanaklar sağladığı kimi çevrelerin, yalaka yandaş medyanın, işlerini bugün çevirmekte kolaylık sağladığı kişilerin olası tutumlarını ve davranışlarını anımsatıyor mu acaba?

***

Geçen gün bir gazetemizde “rakamlarla dünya” başlığı altında hayli ilginç saptamalar içeren bir liste yayımlandı.

Örneğin en büyük sigara tüketicisi: Yunanistan. Günde kişi başına ortalama 8.1.

Nüfusu en yaşlı ülke: Japonya. Ortalama yaş 44.4.

En çok gazete satılan ülke; İzlanda. Her 1000 kişiye karşılık 821 adet gazete satılıyor.

Kişi başına gelirin en yüksek olduğu ülke: Lüksemburg. 103 bin 40 dolar.

En yüksek enflasyon oranının görüldüğü ülke: Zimbabve. Yüzde 24 bin 441. vs. vs.

Ne ki listede Türkiye’nin adı geçmiyor.

Oysa böyle bir listede Türkiye’den söz edilebilir ve:

“Başbakanı en çok konuşan ülke: Türkiye… Günde bir, iki kez en az birer buçuk saat” diye yazılabilirdi.

*
➽ Paylaş:
“AKP zihniyetinin erişim yasağı ile engellediği SivriSinekCaz'a ücretsiz Opera VPN ile kolay ve sorunsuz erişebileceğinizi biliyormusunuz?..”
Okurlara..