Birileri malı yine götürmüş!


AKP'li belediyelerle ilgili yolsuzluk iddialarının ardı arkası kesilmiyor. Kars Belediye Meclisi'nin hazırladığı Denetim Komisyonu'nun raporu, Kars belediyesindeki trilyonluk yolsuzluğu gözler önüne serdi.


BİRİLERİ YEMİŞ AMA İŞÇİLER DEĞİL!


Kars Belediye Meclisi’nin, ikisi AKP’li beş kişiden oluşan Denetim Komisyonu’nun hazırladığı rapor, AKP’li Kars Belediyesi’ndeki trilyonluk yolsuzluğu gözler önüne serdi. Komisyon, belediyenin bütün birimlerinde yolsuzluk yapıldığını tespit etti.

Sadece bir kalemde işçilerin 7 ayda 5 bin 626 kez yemek yemiş gibi gösterildiği ortaya çıktı.5 kişilik Denetim Komisyonu, Kars Belediyesi’nin 2009 yılına ait hesaplarını denetledi ve 45 günlük denetim sonucu hazırladığı 18 sayfalık rapor belediyenin trilyonluk yolsuzluklarını ortaya çıkardı.

Belediye Başkanı AKP’li Nevzat Bozkuş ile Meclis Üyeleri’ne sunulan raporda, belediyenin Özel Kalem, Basın Yayın, Halkla İlişkiler, Mali Hizmetler, Park ve Bahçeler, Temizlik İşleri, Fen İşleri, Su İşleri ve Ulaşım Hizmetleri müdürlüklerinde yapılan yolsuzlukları tek tek sıraladı. Komisyon yaptığı denetim sonucunda, ihalelerde usulsüzlük yapıldığı, malın maliyetinin değerinden çok gösterildiği, ihtiyaçtan fazla mal alımına gidildiği, personelin aktif çalıştırılmadığı, personelden bazılarına fazla mesai yazıldığı tespit edildi.

HER BİRİMDE YOLSUZLUK VAR

İşte o rapordan bazı yolsuzluk başlıkları:


» 17 Haziran 2009’da belediyeye başkanın talimatı ve oluruyla tanesi 80 liradan (KDV hariç) 130 çöp kovası alınarak 12 bin 272 lira ödedi. Komisyon yaptığı piyasa araştırmasında kovaların tanesinin 35 lira olduğunu tespit etti.

» Fen İşler Müdürlüğü’nün bünyesinde çalıştırılan damperli kiralık kamyonun, aylık 9 bin TL’ye çalıştırılması mümkün olduğu halde yaklaşık 13 bin 350 TL’ye çalıştırıldığı ve belediyenin aylık 4 bin 350 TL zarara uğratıldığı ortaya çıktı.

Bu farkın yasal faiziyle birlikte ilgililerden tahsil edilmesi ve haklarında yasal işlem yapılması gerekmektedir. Muhasebe kayıtları incelendiğinde bu firma adına halen Karayolları 124.Şube Şefi görevinde bulunan, ödemelerde imzası bulunan ve parayı alan kişinin Servet Güneş olduğu tespit edildi. Servet Güneş’e 46 bin 654 TL para ödendiği görüldü.

(Güneş, AKP Kars Milletvekili Zeki Karabayır’ın en yakın adamlarından biri olarak biliniyor).

» Fen İşleri Müdürlüğü’nün aldığı malzemelerin KDV dahil yaklaşık 900 bin TL olduğu ancak yetki aşımı söz konusu olduğu için Kamu İhale Kurumu’nda yetki alınmadığı görüldü.

» Sendika kararıyla yemek bedelleri maaşlarına yansıtılmasına karşın, işçilerin 1 Haziran ile 28 Aralık tarihleri arasında 5 bin 626 kez yemek yemiş gibi gösterildiği ve toplam 42 bin 541 TL ödendiği tespit edildi.

*
➽ Paylaş: