Muhteşem Dörtlü İşbaşında!


KUKLA DEVLET'İ GENİŞLETME PROJESİ İŞLİYOR...


Ankara'nın gündeminde ABD-Kuzey Irak-İmralı ve Türkiye hattındaki görüşmeler var. Beşir Atalay alelacele Barzani ile görüştü. Yarın Irak'taki Amerikan güçlerinin komuta heyeti Ankara'ya geliyor. Ateşkes süresini uzatan PKK, "Yeni durumu değerlendiriyoruz" demişti. Peki bu yeni durum ne? Başta ABD olmak üzere, Barzani ve PKK Türkiye'den ne istiyor?

Son iki haftadır Ankara-ABD-Kuzey Irak hattında yoğun bir trafik yaşanıyor.

Bir aylık eylemsizlik kararının ilanının ardından ülkeleri bölmekle görevli Martti Ahtisaari Türkiye'ye geldi. Aynı gün Hakkari'de 10 vatandaşımızın hayatını kaybettiği saldırı gerçekleştirildi.

Saldırının ardından Ankara'da Güvenlik Zirvesi toplandı. Toplantıya MİT Müsteşarı Hakan Fidan katılmadı. Çünkü Müsteşar ABD'ye gitmişti. İki günlük ziyaretinin ardından hiçbir açıklama yapılmadı. Fidan'ın CIA Başkanı ile görüştüğü belirtiliyor.

Aynı hafta PKK ateşkes süresini uzattı. Açıklamada, "Yeni durumu değerlendireceğiz" denildi. Peki bu yeni durum neydi?

Ertelenen Hükümet-BDP görüşmesi geçen hafta gerçekleşti ve Anayasa tartışmaları yeniden gündeme getirildi.

Bu arada İçişleri Bakanı Beşir Atalay Erbil'e gideceğini açıkladı. Atalay bu açıklamasının hemen ardından alelacele hafta sonu Kuzey Irak'a gitti. Barzani ile yapılan 3 saatlik görüşmede PKK'nın yurtdışı desteğinin ortadan kaldırılması, terörle mücadele çalışmalarına destek aranması konularının görüşüldüğü belirtildi. Bağdat Büyükelçisi Murat Özçelik de 2 gün önce Mesut Barzani ile görüşmüştü.

Yarın da ABD'nin Irak'taki Amerikan güçlerinin komuta heyeti Türkiye'ye geliyor. Hakan Fidan'ın da önümüzdeki haftalarda Erbil'e giderek Barzani ile görüşmesi bekleniyor.

Görüşmeler şu hatta gelişiyor:
Hükümet- ABD
Hükümet- Barzani
Hükümet- BDP
BDP-Barzani-Talabani

Görüşmelerde çok yönlü bir işbölümü yapıldığı belirtiliyor. BDP milletvekili Hasip Kaplan'a bu görüşmeleri ve Kandil Dağı'nın boşaltılacağı iddialarını sorduk. Kaplan, önce bilgisi olmadığını belirtti ardından "1-2 gün bekleyin" dedi. Kaplan görüşmelerin çok yönlü olduğunu belirterek "ABD'nin Irak'tan çıkması gündemde, Kandil meselesi gündemde" dedi.

Görüşmelerin referandum öncesindeki anlaşma temelinde sürdüğü belirtiliyor. Demokratik Toplum Kongresi tarafından referandum öncesinde açıklanan talepler ise bir bir uygulanmaya başlandı. İşte o talepler: Öcalan muhatap alınsın. Seçimlerde yüzde 10 barajı indirilsin. KCK tutukluları serbest bırakılsın ve demokratik özerklik.

Hem PKK hem Barzani hem de Abdullah Öcalan… Herkesten talep geliyor. Hükümetse bu talepleri tek tek uyguluyor. Asıl talepse ABD'den. Türkiye son 10 yıl içinde bütün kırmızı çizgilerini kaybetti. AKP, "Muhatap Barzani" diyenlere teslim oldu ve Barzani'yle görüşme süreci başladı. Asıl süreç ise PKK'nın tasfiyesi görüntüsüyle kukla devletin Türkiye'ye genişletilmesi projesinin uygulanması.


Ulusal

*
➽ Paylaş: