Cihaner'i tehdit eden Çetin Şen'de var...


Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'i telefonla tehdit eden Ceza İşleri Genel Müdürü Çetin Şen'de aday oldu.




Cihaner'i Tehdit eden Çetin Şen'de aday!


Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'na Yargıtay ve Danıştay kontenjanından 5 asil, beş yedek üye seçildi. Adalet Akademesi'de bir asil bir yedek üyeyi bugün seçecek. Adaylar arasında Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner'i telefonla tehdit eden Ceza İşleri Genel Müdürü Çetin Şen'de var.

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun yeni yapısına göre Yargıtay ve Danıştay HSYK'ya doğrudan üye seçti. HSYK'da yaşanan istifaların ardından boşalan üyelikler için yapılan seçim sonucu Yargıtay 12. Hukuk Dairesi Üyesi Zeynep Nilgün Hacımahmutoğlu, Yargıtay 3. Ceza Dairesi üyesi Ahmet Karayiğit ve Yargıtay 7. Hukuk Dairesi üyesi Ulvi Yüksel asil üyeliğe seçildiler.

Yargıtay 6. Ceza Dairesi Üyesi Erkan Öztürk, Yargıtay 9. Hukuk Dairesi üyesi Ömer Hicri Tuna ve Yargıtay 13. Hukuk Dairesi üyesi Rahmi Ünal da yedek üyeliğe seçildi. Seçimde, üçüncü asıl üye olarak belirlenen Ulvi Yüksel, halen HSYK üyesi olan Ali Suat Ertosun'un seçildiği tarihten itibaren başlayan 4 yıllık görev süresi dolduktan sonra kalan HSYK üyeliği süresini tamamlayacak.

Danıştay Genel Kurulu tarafından yapılan seçimde HSYK asıl üyeliklerine Danıştay üyeleri Ziya Özcan ve Zeynep Kavlak, yedek üyeliklerine ise Gürsel Mekik ve Neşe Sarı seçildi. Türkiye Adalet Akademisi'nden HSYK'ya seçilecek 1 asıl üyelik için de bugün seçim yapılacak.

Adaylar arasında Cihaner'i yürüttüğü soruşturma sırasında arayarak tehdit eden Ceza İşleri Genel Müdürü Çetin Şen, bakanlığa yakın olduğu belirtilen Akademi Başkanı Ahmet Hamsici, Danıştay üyesi Tacettin Şimşek, Akademi Başkan Yardımcısı Sami Sezai Ural ve Askeri Yargıtay 1. Daire Başkanı Hâkim Kıdemli Albay Mehmet Ali Uzun bulunuyor.


*
➽ Paylaş: