Başbakan, Zıvanadan Çıktı!

Kontrolünü yitiren Erdoğan, CHP lideri Kılıçdaroğlu’na ağır hakaretler yağdırdı: "Edepsiz, alçak, ahlaksız"




ZIVANADAN ÇIKTI





29 Nisan’daki konuşmasında “Biz edep tacını giydik. Asla küfürlü konuşmayız” diyen Erdoğan'dan, tek cümlede, 3 hakaret!

Seçim yaklaştıkça üslubunu her geçen gün sertleştiren Başbakan Erdoğan, dün üslubu da bir kenara bırakıp doğrudan hakarete yöneldi.

Hopa’daki gerginlik sonrası CHP’den gelen yoruma kızan Başbakan, Kılıçdaroğlu’na patladı: "Ben onun kadar edepsiz, alçak, ahlaksız değilim!"


Faturayı polise kesti

Hopa’da protesto gösterisi yapanları ’eli sopalı şehir eşkıyası’ olarak niteleyen Erdoğan, ağır eleştiriler yönelttiği muhalefeti de “AKP’ye karşı ittifak”la suçladı. Olayların ardından İl Emniyet Müdürü Muhsin Armağan merkeze alındı.

Vatandaşa ‘tane’ hesabı: "Öldüyse öldü!"

Başbakan Erdoğan’ın gerginliğinden, Hopa’daki olaylarda ölen Metin Lokumcu da nasibini aldı. Vatandaşa bakışını ’tane’ hesabıyla yapan Erdoğan, “Bir tanesi de kalp krizi geçirerek, kimliğini bilmiyorum, üzerinde durma gereği duymuyorum, ölmüş” sözüyle ortaya koydu.

Bir cümlede 3 hakaret

En çok argo konuşan lider ünvanına sahip Erdoğan, dün yine Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef aldı: “Ben onun kadar edepsiz, alçak, ahlaksız değilim”

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 12 Haziran seçimlerine az bir süre kala siyasi muhaliflerine ve vatandaşlarına karşı üslubunu iyice sertleştirdi. Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi’ndeki konuşmasında, Hopa’daki olaylara değinerek CHP lideri Kılıçdaroğlu’na bir cümlede tam 3 ağır hakarette bulundu. Erdoğan’ın, biber gazının ve polisin attığı tekmelerin ardından kalp krizi geçirip hayatını kaybeden Metin Lokumcu için söylediği sözler de hakaret niteliğindeydi. Erdoğan, Lokumcu için “Kimliğini bilmiyorum, üzerinde durma gereğini de duymuyorum” dedi. Erdoğan konuşmasınaa, Hopa’da ki gerginliği hatırlatarak başladı. Erdoğan, Kılıçdaroğlu’nun “Rüzgar eken fırtına biçer” sözlerine karşılık vererek, “Ben onun kadar edepsiz, alçak, ahlaksız değilim” dedi.

Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:


- 150 kişilik bir grup taş atmaya başladı. Bir koruma polsimiz aldığı isabetle otobüsten düşerek maalesef şu anda yoğun bakımda. Beyin ameliyatı geçirdi. 72 saat uyutulması gerekiyor.
- Tabi bu arada bir tanesi de kalp krizi geçirerek, kimliğini bilmiyorum, üzerinde durmaya da gereğini duymuyorum kalp krizi sonucu ölmüş.
- Bir pankart var CHP’nin. Pankart şu: Tek yol sokak, tek yol devrim altında halk evleri.
- Ne demek istendiği ortada. Biz bunlara sadece sandıkta gereken cevabı vereceğimizi söyledik.
- Fakat enteresan olan şu CHP Genel Başkanı, Şahsımla ilgili rüzgar eken fırtına biçer diyor.
- Böyle bir genel başkan olur mu? Neyin rüzgarını ektik ki fırtına biçeceğiz. Yani birileri sana aynısı yaptığında ben de sana mı bunu söyleyeceğim. Ama ben onun kadar edepsiz, alçak, ahlaksız değilim.

Argoda lider


CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu için dün İstanbul Haliç Kültür Merkezi’nde “Edepsiz”, “Alçak”, “Ahlaksız” hakaretlerini sıralayan Başbakan Erdoğan, daha önce de hem vatandaşa hem de siyasi rakiplerine küfre varan en ağır hakaretlerde bulunmuştu.

29 Nisan’daki konuşmasında “Biz edep tacını giydik. Asla küfürlü konuşmayız” diyen Erdoğan, Türk siyasi tarihine en fazla argo konuşan Başbakan olarak geçti.

Erdoğan’ın argo ve küfürlü sözlerinden bazıları:

“Artistlik yapma lan”, “Ananı da al git”, “Şerefsizler, alçaklar”, “Cibiliyetsizler”, “Afra tafra atıyorsunuz.”, “Kafası basmıyor”, “Dur dinle be”, “Bana da frikik attırıyorlar, iyi frikik atarım.”

TDK’ya göre anlamları

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, Haliç Kültür Merkezi’nde dün yaptığı konuşma sırasında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Hopa olayları için “Ektiğini biçiyor” şeklindeki değerlendirmesi üzerine sarfettiği sözlerin Türk Dil Kurumu’na (TDK) göre anlamları şöyle:

Edepsiz:
Utanılacak işleri sıkılmadan yapan, utanmaz, terbiyesiz

Alçak:

Bile bile en kötü, en ahlaksızca davranışlarda bulunan, aşağılık, soysuz, namert, rezil, hain.

Ahlaksız:

1. Ahlak kurallarına uymayan.
2. (Mecaz) Dürüst davranmayan, kötü huylu, terbiyesiz:




Yeniçağ



*
➽ Paylaş: