Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören' Tayyip Erdoğan'dan "olur" aldı

Türkiye Futbol Federasyonu seçimlerine Başbakan Tayyip Erdoğan el koydu. Yıldırım Demirören'in Erdoğan'dan destek aldıktan sonra adaylığını açıkladı. Demirören'e Fenerbahçe de destek verdi. Futboldaki bu hızlı gelişmelere Fenerbahçe'nin yeni başkan adayı da eklendi. Aziz Yıldırım'ın Cihan Kamer'i başkanlığa önereceği iddia edildi. AKP'ye yakınlığıyla bilinen Kamer, Tayyip Erdoğan'ın gelininin ortağı.


Beşiktaş Başkanı

Demirören, Tayyip Erdoğan'dan "olur" aldı



Fethullah Gülen tarikatı ile Tayyip Erdoğan arasındaki iktidar kavgasıyla, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın deyimiyle "futbolu ele geçirme mücedalesi" de hız kazandı.

27 Şubat'ta yapılacak Futbol Federasyonu seçimleri öncesinde çok sayıda adayın ortaya çıkması, AKP'yi harekete geçirdi. Duruma Başbakan Tayyip Erdoğan el koydu.


Sürpriz bir şekilde aday olduğunu açıklayan Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören'in, bu kararı Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmeden sonra verdiği belirtildi.

Ankara'da temaslarını sürdüren Demirören'i, birinci, ikinci ve üçüncü lig takımlarının da destekleme kararı aldığı öğrenilidi.


Erdoğan'dan "olur" alan Demirören'e bir destek de Fenerbahçe'den geldi. Fenerbahçe Yönetim Kurulu yazılı bir açıklama yaparak seçimlerde Demirören'i desteklediklerini açıkladı.
Mevcut sürecin yeni gelecek yönetim tarafından adil bir şekilde yürütülebilmesi, en büyük beklentimiz ve talebimizdir. Bu noktada; Kulübümüz, Sayın Yıldırım Demirören’in adaylığını desteklemektedir.

Ulusal kanal'a konuşan Fenerbahçe Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay, "Demirören'in adaylığıyla ilgili, futbolun içinden gelen bir kişi başkan olmasında yarar görüyorum" dedi.

Eski AKP'li Bakan Kürşat Tüzmen de adaylıktan çekildi. Tüzmen'in adaylıktan çekilmesinde UEFA ve FIFA yetkilileriyle yaptığı görüşmelerin etkili olduğunu öne sürdü.
Futbol'daki bu hızlı gelişmelere bir de Fenerbahçe Başkanlığı için ortaya atılan bir isim eklendi. Aziz Yıldırım'ın Mayıs ayındaki Genel Kurul'da aday olmayarak yerine Cihan Kamer'i önereceği iddia edildi. AKP'ye yakınlığıyla bilinen Kamer, Başbakanın oğlu Burak Erdoğan'ın eşinin ortağı.



Ulusal



.
➽ Paylaş: