Devleti imamlaştırıyorlar!

Doldur-aktar yöntemiyle son dönemde 4 bin 557 kişinin Diyanet’ten başka bakanlık ve kamu kurumlarına geçiş yaptığı bizzat AKP'li Bekir Bozdağ tarafından açıklandı. Bozdağ, bir soru önergesi üzerine, Diyanet’e bu yıl da 9 bin yeni imam hatip alınacağını açıkladı.


AKP Hükümeti, devlet kadrolarını
imam hatip kökenlilerle dolduruyor



Devlet kadroları imamlaşıyor



SivriSinekCazAKP Hükümeti, devlet memuru alımında “sınav” engelini Diyanet İşleri’ni “ara istasyon” gibi kullanarak aşıyor. Hangi kurumda açık olursa, o kadroya hızla Diyanet’ten yatay geçiş yapılıyor.Bu yöntem sayesinde “kadro açığı” Diyanet’te oluşturuluyor.

Buraya da “ihtisas” gerektirdiği için sadece imam hatip lisesi ve ilahiyat fakültesi mezunları girebiliyor.

Doldur-aktar yöntemiyle son dönemde 4 bin 557 kişinin Diyanet’ten başka bakanlık ve kamu kurumlarına geçiş yaptığı bizzat Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ tarafından açıklandı
AKP Hükümeti, devlet kadrolarını imam hatip kökenlilerle dolduruyor. Memuriyet sınavı engeli ise Diyanet işleri Başkanlığı’ndan yatay geçiş yapılarak aşılıyor. Diyanet İşleri, bir bakıma ara istasyon gibi kullanılıyor.

Doldur-aktar yöntemiyle son dönemde 4 bin 557 kişinin Diyanet’ten başka bakanlık ve kamu kurumlarına geçiş yaptığı bizzat Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ tarafından açıklandı. Bozdağ, bir soru önergesi üzerine, Diyanet’e bu yıl da 9 bin yeni imam hatip alınacağını açıkladı. Bu açıklama kadrolaşma hızının artırıldığını gösteriyor.Devletin bütçesinden en fazla pay alan kurumlardan biri olan Diyanet İşleri Başkanlığı’nın kadro talebi hiçbir zaman bitmiyor. Bunun nedeni, “doldur-aktar” yöntemi.

Edinilen bilgiye göre, sistem şöyle çalışıyor:

Herhangi bir bakanlık ya da kamu kurumunda, emeklilik veya istifa nedeniyle boşalan kadrolar, “eş durumu”, “kent değişikliği” gibi gerekçelerle başka kurumlardan yatay geçiş yapılarak dolduruluyor. Ancak, yatay geçişlerde öncelik imam ve hatip kökenli personele tanınıyor. Diyanet İşleri kadrolarında bulunan imam hatip kökenliler, başta Milli Eğitim Bakanlığı ve bu bakanlığın taşra teşkilatı olmak üzere kilit önemdeki kurumlara geçiş yapıyorlar.
“Personel talebi” yatay geçişlerle karşılanan kurumlar, doğal olarak sınavla personel alım talebinde bulunmuyorlar ya da kısıtlı sayıda personeli sınavla alıyorlar.

Bu yatay geçişlerle asıl açık, Diyanet’te oluşuyor. Çünkü Diyanet kadroları başka kurumlara gönderildiği için boşaltılıyor. Diyanet, Başbakan Yardımcısı’nın açıklamasından anlaşıldığı gibi, her yıl yüksek sayıda personel alımına gerek duyuyor. Diyanet’in personel talebi “ihtisas” gerektirdiği için, ilgili sınava sadece imam hatip liselerinden ya da ilahiyat fakültelerinden mezun olanlar girebiliyor.Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın verdiği bilgiye göre Diyanet İşleri Başkanlığı’ndan son dönemde 4 bin 557 personel diğer bakanlıklara geçti. Başbakan Yardımcısı’nın açıklaması, Diyanet İşleri Başkanlığı’nda görevli 2 bin 227 din kültürü öğretmeninin Milli Eğitim Bakanlığı’na, ilahiyat dışındaki fakülte mezunu 2 bin 227 personelin de diğer bakanlıklara geçtiğini ortaya koyuyor.

Bu arada, “ara istasyon” gibi kullanılan Diyanet’in kadrosu da giderek genişletiliyor. AKP hükümetleri döneminde (1 Ocak 2003’ten bugüne kadar) Diyanet’e 29 bin 113 yeni personel alındı. Bu personelin 4 bin 500 kadarı geçiş yaptı. Geçişlerde en çok tercih edilen kurumlar şunlar: Milli Eğitim Bakanlığı, Başbakanlık, Adalet ve Maliye bakanlıkları, Gümrük Müsteşarlığı, Kredi ve Yurtlar Kurumu, İş ve İşçi Bulma Kurumu, Kültür ve Turizm Bakanlığı.
Diyanet, kadro açığını kimi zaman da sözleşmeli personel kapsamında “molla” istihdam ederek karşılıyor.



YURT


.
➽ Paylaş:

➽ Gözden Kaçırmayın... ➽ Bunları Okudunuz mu?..

“AKP karanlığının erişim yasağı ile engellediği SivriSinekCaz'a ücretsiz Opera VPN ile kolay ve sorunsuz erişebileceğinizi biliyormuydunuz?..”
Okurlara..
.com/img/a/