Haşim Kılıç'ın rengi!

Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Anayasa'nın ilk üç maddesinin değiştirilebileceği konusunda yeşil ışık yaktı. Kılıç, "Asıl olan temel hak ve özgürlüklerin değiştirilemez olacağıdır. Siz, insan onurunu değiştiremezsiniz" dedi.



Haşim Kılıç rengini belli etti



Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, İstanbul Aydın Üniversitesi'nde düzenlenen "Anayasal Hak İhlalleri ve Bireysel Başvuru" başlıklı bir konferansa katıldı. Haşim Kılıç girişte ve çıkışta gazetecilere konuşmayacağını açıkladı.

Kılıç'ın isteği üzerine korumalar muhabir ve kameramanları dışarı çıkardı. Olası bir protestoya karşı önlem alındı.

Peki, gazetecilerin alınmadığı bu konferansta neler konuşuldu? Kılıç, Anayasa'nın ilk üç maddesinin değiştirileceğine işaret etti.

Bence Anayasa eşittir insan onurudur. Devletin kimliğiyle ilgili de değiştirilemez maddeler var. Bunlar lafız (eskimiş sözler). Asıl olan temel hak ve özgürlüklerin değiştirilemez olacağıdır.

Kılıç, Anayasa Mahkemesi'nin hukuk üretemediğininden yeni anayasaya başvurulduğunu söyledi. Haşim Kılıç başkanı olduğu Anayasa Mahkemesi'nin özgürlükleri daraltıcı bir anlayışla hareket ettiğini savundu.

Haşim Kılıç, bir öğrencinin "Partiler Yeni Anayasa konusunda nasıl uzlaşacak" sorusuna da yanıt verdi.

Bugün Anayasa projesiyle ilgili yürütülen çalışmalara olağanüstü bir beklenti yüklendi. Eğer bu olmazsa insanlarda büyük bir tramvaya neden olacak. Şuna inanın ki hepsinin cebinde kırmızı çizgiye ilişkin onlarca madde var. Yarın ceplerindeki kırmızı maddeler ortaya dökülecek. Umut ediyorum, inşallah bu kırmızı çizgilerde anlaşırlar.

Anayasa Mahkemesi'nin meşru olmadığını savunan Haşim Kılıç, üyelerin tamamının parlamento tarafından seçilmesini istedi.

Kılıç, "aksi halde meşruiyet sorunu ile karşı karşıya kalırız" dedi.

➽ Paylaş: