Karamollaoğlu utanmadan nasıl konuşuyor?

Katliam sırasında otelin önündeki faşist-gerici güruha gazanız mübarek olsun” diye seslenmesiyle tanınan Dönemin Sivas Belediye Başkanı Temel Karamollaoğlu,


Utanmadan Hala Konuşuyor!




Sivas Katliamı sırasında belediye başkanı olan ve aydınları yakan gerici güruha “Gazanız mübarek olsun” diye seslenen Temel Karamollaoğlu Zaman gazetesine konuştu. Karamollaoğlu utanmadan “Madımak’ın önüne 50 görevli konulsaydı 37 kişi ölmezdi” dedi.

Katliamın yaşandığı gün otelin önünün boş bırakıldığını söyleyen Karamollaoğlu, “Otelin önüne 50 tane resmi görevli koysanız otele kimse giremez ve perdeyi de yakamazdı. Yetkililer, memura ‘Arkadaş siz bu otelin önünde duracaksınız’ dense bir şey olmazdı. Bunların hiçbiri yapılmadı.” dedi.

Temel Karamollaoğlu, Madımak dosyasının yeniden açılması gerektiğini dile getirdi. Kendisinin de bildiklerini, gördüklerini anlatmaya hazır olduğunu söyledi: “Hadiseler anlatılırken her şey olduğu gibi anlatılmalı. Oradaki ölümler nasıl olduysa olduğu gibi anlatılmalı. Abartılarak ve provoke edilerek anlatılmamalı. Bu konu yeniden açılmalı ve ele alınmalı. Birilerinin özel bir parmağı varsa ortaya çıksın. Eğer dosya açılırsa ben de gidip bildiklerimi anlatırım ve ifademi veririm. Neyi gördüysem onları anlatırım.”

Karamollaoğlu utanmadan nasıl konuşuyor?

Dönemin Sivas Belediye Başkanı Temel Karamollaoğlu, katliam sırasında otelin önündeki faşist-gerici güruha “gazanız mübarek olsun” diye seslenmesiyle tanınıyor. Zaman’a güvenlik zaafiyetinden yakınan Karamollaoğlu, Sivas’taki katliamcı kitleyi galeyana getirmek için elinden geleni yapmış, belediyenin olanaklarını sunmuştu.

Karamollaoğlu, geçtiğimiz yıl çıktığı bir televizyon programında, Sivas’ta can verenlerin “yanarak değil, dumandan boğularak öldüğünü” iddia etmiş ve “gazanız mübarek olsun” sözünün aslında “dil sürçmesi” olduğunu savunmuştu.


.
➽ Paylaş: