AKP'li Atalay 8 şehit için yine açılım dedi

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Hakkari'nin Çukurca ilçesinde şehit düşen 6 asker, 2 korucu için üzgün olduklarını açıkladı.

Beşir Atalay 8 şehit için yine açılım dedi



Partisinin "Kürt Açılımını" işaret eden Atalay, Türkiye'nin ayağındaki bu büyük pranganın AKP hükümeti döneminde çıkarılacağını iddia etti.
“Tabii üzgünüz, ama bu sürüp giden bir mücadele. Tabii hükümet olarak, Türkiye Cumhuriyeti olarak terörle mücadelemiz biliyorsunuz bütün boyutlarıyla sürüyor.”

Partisinin Erzurum'daki iftar yemeğine katılan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Hakkari Çukurca'dan gelen şehit haberleri üzerine terör meselesi hakkında konuştu.

Atalay, konuşmasında üzüntülerini belirtmekle yetindi. Bakan, saldırganlara ilişkin tek bir ipucu vermedi. Altısı asker sekiz şehidin vebalini Türkiye'ye yükledi.

“Biz terörle mücadelede hem güvenlik boyutu olarak hiçbir şeyi ihmal etmiyoruz. En iyi şartlarda güvenlik birimlerimize her tür yetkiyi ve desteği vererek sürdürüyoruz. Aynı zamanda da terörün istismar ettiği alanlara yönelik çok çalışmamız var. Vatandaşımızı kazanmaya dönük çok çalışmamız var. Türkiye'nin önünde bir büyük sorundur bu.”

Atalay AKP'nin Kürt açılımını işaret etti ve terörü AKP'nin çözeceğini iddia etti. Bakan'a göre, ortada bir bölücü ya da kışkırtıcı yoktu, ama 30 yıldan uzun bir süredir Türkiye'nin ayağına bağlanmış bir pranga vardı.
“30 yıl önce başlamış, kökü biraz daha da eskilere giden önümüzde bir sorun. Bunu çözmek için de biz bütün boyutlarıyla çok yönlü olarak üzerindeyiz. Şuna inanıyorum ben. İnşallah AKP döneminde Türkiye'nin önündeki bu sorun Türkiye'nin ayağındaki bu büyük pranga çıkarılacak, bu sorun çözülecek. Ona inanıyorum”

➽ Paylaş: