Hakkari'de hain saldırı: 8 şehit daha verdik

Hakkari'de teröristlerle güvenlik güçleri arasında meydana gelen çatışmada 6 asker ve 2 korucu şehit oldu.



Hakkari'de saldırı:

6 asker, 2 korucu şehit oldu


Hakkari Valiliği yetkililerinden edinilen bilgiye göre, sabaha karşı başlayan çatışmalarda şehit güvenlik görevlisi sayısı saat 10.00 itibarıyla 8 olarak tespit edildi.

Şehitlerin tamamı Geçimli karakolunda verildi. 6 asker ve olaya müdahale eden 2 korucu çatışma sırasında şehit edildi. Diğer karakollarda şehit bulunmadığı bilgisi verildi.

Saldırıların, Irak'ın kuzeyinden gelen teröristlerin üçe ayrılarak gruplar halinde gerçekleştirildiği sanılıyor. Bölgede çatışmalar ve sonrasındaki takip saatlerdir devam ediyor.

Çukurca mevkiine girişlere kontrollü gerçekleşirken sivillerin girmesine izin verilmiyor. Çukurca bölgesine çok sayıda kontrol noktası da kuruldu, çatışma sonrası teröristlerin etkisiz hale getirilmesine yönelik operasyona polis ve jandarma özel harekât timleri de katılıyor.

Teröristlerin saldırı gerçekleştirdiği mevki Irak'ın Kuzeyine yaklaşık 7 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Saldırılan karakollardan zayiatın verildiği tek karakol olan Geçimli karakolunun Hakkari merkezine uzaklığı ise 25 kilometre.

15 askerin yaralandığı, 14 teröristin etkisiz hale getirildi. Etkisiz hale getirilen terör örgütü mensuplarıyla 11 adet kaleşnikof marka silah ve 1 adet RPG7 marka roketatar ele geçirildi.

Çatışmaların bir benzeri bir buçuk ay önce yine Hakkari Çukurca'da gerçekleşmiş, yasa dışı terör örgütü mensupları üç kola ayrılarak üç ayrı karakola saldırmıştı. Saldırılar sonucunda 8 asker şehit edilmişti.

ANKA
➽ Paylaş: