O Afyon Valisi kardeşi kim çıktı?


25 şehidin ardından verdiği hediyelerle gündeme gelen Afyon Valisinin kardeşi, İsmailağa cemaatinin 2 numaralı ismi çıktı. Valinin Rize’ye atanmasını, Sezer engellemiş...

O 'Vali'nin kardeşi kim çıktı?



Genelkurmay Başkanı Necdet Özel’e 25 şehidin ardından, kilim ve satranç takımı hediye edip tartışmalara neden olan Afyon Valisi İrfan Balkanlıoğlu’nun kardeşinin, İsmailağa cemaatinin 2 numaralı ismi olduğu ortaya çıktı.

‘’Abdülmetin Hoca’’ adıyla tanınan Metin Balkanlıoğlu’nun, cemaatin 700 milyar lirasını batırdığı öne sürülen Sauna çetesinin lideri Kasım Zengin'i yargılayıp ölümle tehdit ettiği de soruşturma konusu olmuştu. Gazeteport'un ulaştığı bilgilere göre; Balkanlıoğlu'nun oğlu Halil Balkanlıoğlu da bir süre önce tabancayla vurulmuş ve olay cemaat tarafından gizli tutulmuştu.

Balkanlıoğlu 23 Ağustos günü Çorum'un Sungurlu ilçesinde trafik kazası geçirmiş ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu’nun da katıldığı Başmakçı ilçesindeki törende bulunan Vali Balkanlıoğlu, ağabeyinin sağlık durumunun iyi olduğu açıklamasını yapmıştı.

SEZER ENGELLEMİŞ

CHP Kırklareli milletvekili Mehmet Kesimoğlu, TBMM’ye sunduğu önergede Başbakan Erdoğan’a ‘’Afyon’da içkiyi yasaklamaya kalkan Vali Balkanlıoğlu’nun ağabeyi Metin Balkanlıoğlu, İsmailağa cemaatinin önde gelen ismidir. Valinin de bu cemaatle ilişkisi var mıdır ? Göreve devam etmesinde cemaat ilişkileri mi etkilidir ? diye sordu.

Mehmet Kesimoğlu, İrfan Balkanlıoğlu’nun kaymakamlık döneminde bu hükümet tarafından Rize’ye Vali olarak atanmak istendiğini ancak dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından engellendiğini de savundu.

Merkezi İstanbul Fatih Çarşamba semtindeki İsmail Ağa Camiinde olan Nakşibendi İsmailağa cemaatinin liderliğini Mahmut Ustaosmanoğlu yapıyor. Üyeler, uzun sakallar, cübbeli ve şalvarlı kıyafetler ve sarıkları ile tanınıyor. Cemaat 1998’de Mahmut Ustaosmanoğlu'nun damadı Hızır Ali Muratoğlu ile 2006’da imam Bayram Ali Öztürk cinayetleriyle gündeme gelmişti. Halen tutuklu bulunan Cübbeli Ahmet Hoca da bu cemaate mensup bulunuyor.

Gazeteport
Fotoğraf: Habercem


➽ Paylaş: