Gelmiş geçmiş en başarısız Dışişleri Bakanı..

YURT’un başyazısında bugün, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu hakkında verilen “gensoru” önergesine yer verildi. “Türkiye Davutoğlu’ndan kurtulmalıdır” diye biten Yurt Gazetesi’nin 13 Ekim 2012 tarihli Yurt’un Sesi köşesidir:

 BAŞYAZI

Davutoğlu olayı



 Dün Meclis’te, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu hakkında verilen “gensoru” önergesinin görüşmesi yapıldı. Bu görüşmede söylenenler, bir bağımsızlık mücadelesinin içinden doğan TBMM için yüz kızartıcıydı.

Çünkü; Davutoğlu, kendisini savunduğu konuşmasında ABD’nin, İngiltere’nin, Fransa’nın ve İsrail’in bölgedeki, hesaplarını dikkate almadığını gösterdi.

Türkiye’nin İran ve Rusya ile ilişkilerini de değerlendirmediği ortaya çıktı.

Suriye’ye yapılacak askeri müdahalenin, Türkiye’nin yıkımına yol açacak kirli bir bölge savaşına neden olabileceğini ise hiç hesaba katmadığı anlaşıldı. Dahası bunun Rusya, İran ve Çin’in de dâhil olacağı bir dünya savaşına yol açma olasılığını ise aklından bile geçirmediği görüldü. Davutoğlu sadece Beşar Esad’ın nasıl “zalim bir diktatör” olduğunu ispatlamaya çalıştı.

Türkiye’yi savaşın eşiğine getiren Akçakale provokasyonunun da, Moskova Şam seferini yapan bir Suriye uçağının Ankara’ya zorla indirilmesi fiyaskosunun da birinci dereceden sorumlusudur.

Türkiye’yi beşinci sınıf bir taşeron konumuna düşüren Davutoğlu, analitik düşünme yeteneğinden yoksundur.

Uluslararası ilişkiler deneyimi ve siyaset kültürü yetersizdir. Felsefe bilmeyen, kültürel donanımı sınırlı, ufku dar, tarihin işleyiş yasalarını kavrayamamış bir savaş kışkırtıcısıdır. Gelmiş geçmiş en başarısız Dışişleri Bakanı’dır.

Bu ülke, ihtirasları ile kalibresi arasında uçurum bulunan politikacıların fantastik bir oyuncağı değildir.



➽ Paylaş: