Metro’da her yol SUSURLUK

Metro Turizm davasının 1 numaralı sanığı. İlk savunmasında Hurşit Yavaş’ı işaret etti. YURT “Kod Adı: Hayalet Volkan”ın izini sürdü ve Susurluk’a ulaştı. Susurluk’un kilit isimlerinden Hadi Özcan, Yavaş’ın Abdullah Çatlı’yla olan ilişkisini anlatmış.


 METRO’da her yol SUSURLUK’a çıkıyor!



“Metro’nun Hayalet’i kim?” haberimizin ardından herkes “Uyuşturucu Baronu” olduğu iddia edilen Hurşit Yavaş’ın ya da kod adıyla “Hayalet Volkan”ın geçmişte kimlerle ilişki kurduğunu araştırmaya başladı. 

METRO Turizm davası’nın 1 numaralı sanığı Galip Öztürk’ün ilk duruşmada “… Star Turizm’i Hurşit Yavaş’a devredip Metro Turizm’i kurdum. 20 yıldır hiç görüşmediğim bir adam bizi mahkemeye taşıdı. Hurşit Yavaş, 4 veya 5 yıl önce yurtdışından dönüyor. Organize Şube Polisleri ile Hurşit sözleşme yaptı. 20 yıldır Hurşit’le bir çay içmişsem tüm iddiaları kabul ederim. Beni ve buradaki arkadaşları bu ucube durumdan siz kurtarabilirsiniz. Örgüt kurmadım" dediğini gündeme getirmiştik. Bu haberimizin ardından haber kaynaklarımız bizi uyardı ve “1996’ya Susurluk’a bakın. Orada izler bulacaksınız” bilgisini verdiler.

SUSURLUK KOMİSYONU’NDAKİ İFADE

YURT, Yavaş’la ilgili TBMM Susurluk Komisyonu’nda verilen bir ifadeye ulaştı. Adapazarı- Düzce- Hendek üçgeninin önemli “tetikçilerinden” Mehmet Hadi Özcan, 1 Mart 1997’de Susurluk Komisyonu’na verdiği ifadede dikkat çekici iddialarda bulunmuş. Özcan, Yavaş’ın Susurluk’un önemli isimlerinden Sami Hoştan’la uyuşturucu işi yaptığını iddia etmiş: “Sami Hoştan'la niye işbirliği yapıyordu, Sami Hoştan'la beraber burada Uzuntarla'da villalar yapmaya falan filan niye... Oflu’nun kayınçosu Hurşit Yavaş, bu memleketin en büyük eroin tüccarıydı… Onu yakalatan zaten Abdullah Çatlı, kendisi söyledi bana, Tarık Ümit'in öldürülmesinde kendisi var, kendisi söyledi bana, Çatlı'nın kendisi söyledi.”

“YAVAŞ’I ÇATLI YAKALATTI”

Hadi Özcan ifadesinde, Çatlı’nın Hurşit Yavaş’ı yakalattığını ve bütün mal varlığına da el koyduğunu öne sürmüş: “Abdullah Çatlı, Hurşit Yavaş'ı yakalattı, Hurşit Yavaş'ın bütün mal varlığına Abdullah Çatlı'nın, Drej Ali'nin tanıdıkları Urfalılar el koydular. Şu anda kimin eline geçti Star Turizm, araştırılsın çıkar piyasaya.” Yine Özcan’ın iddialarına göre, Yavaş’ın kırmızı bültenle arandığı dönemde, Türkiye’de de iki cinayetten hakkında yakalama kararı var: “Hurşit’in kırmızı bültenlerle arandığı dönemde Türkiye’de iki cinayetten arandığını İstanbulda yatlardan, katlardan, bir sürü gayrimenkulleri bulunduğunu, hiç kimsenin o zaman onu yakalamadığını…”

YAVAŞ’IN ‘MEDYA PATRONU’ KİM?

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Muammer Akkaş’ın hazırladığı 427 sayfalık iddianame Ağustos ayında kabul edilmiş ve Galip Öztürk’le birlikte hareket ettiği öne sürülen 11’i tutuklu 70 sanık geçen hafta ilk kez mahkeme karşısına çıkmıştı. Öztürk, ilk savunmasında Hurşit Yavaş’ın ismini vermiş Yurt’ta bu ismin peşine düşmüştü. Yavaş, Osman Sınav'ın filmi "Pars Kiraz Operasyonu"na konu olan uyuşturucu baronu. Kod Adı: Hayalet Volkan. Sapancalı. 30 Kasım 2010’da Yavaş ve 7 adamı 69 kilo 550 gram eroinle yakalandı. Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Ekipleri, 4 yıl İngiltere'de, 11 yıl İtalya'da uyuşturucu suçundan cezaevinde yattıktan sonra 2007 yılında sınır dışı edilerek Türkiye'ye gönderilen Hurşit Yavaş'ı takibe almış ve suçüstü yapmıştı. 

Yavaş, sadece Türkiye’de değil uluslararası alanda “hareket” eden bir isim. Türkiye’de ilişkili olduğu birçok işadamı var. Bunlardan birisinin de bugün önemli bir medya patronu olduğu iddia ediliyor. Bir işadamı , medya patronuyla “Hayalet”in ilişkisini YURT’a anlattı: “O işadamının medyayla ilişkisi 2000’li yıllarda başladı. Daha öncesinde işadamı değişik alıverişler içerinde yer alıyordu. Hurşit de bu ilişkiler ağının merkezindeydi. Ki bugünün medya patronunun hesap hareketleri ve telefon kayıtları incelendiğinde Yavaş ve ailesiyle nasıl bir ilişkisi olduğu ortaya çıkar.”
 
‘GLADYO’ NUN KALBİ: SUSURLUK

3 Kasım 1996'da saat 19.25 sularında Balıkesir-Bursa karayolunda Susurluk ilçesi Çatalceviz mevkiinde meydana gelen trafik kazası sonucu, yasadışı polis-mafya-aşiret ilişkilerinin ortaya çıkması ile patlak verdi. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en önemli “Gladyo” davası. Kazanın ardından kamuoyu, "devlet, siyaset, mafya" üçgeninde yasadışı ilişkilerin ortaya çıkartılmasını talep etti. 

"Aydınlık İçin Bir Dakika Karanlık" ismi verilen sivil toplum eylemleriyle ve medyanın desteği ile üstü örtülen ilişkilerin ve faaliyetlerin açıklanması için uğraşıldı. DYP Şanlıurfa milletvekili Sedat Edip Bucak, İstanbul Polis Okulu Müdürü Hüseyin Kocadağ, Mehmet Özbay sahte kimlikli Abdullah Çatlı ile 1970 doğumlu Gonca Us, 1 Kasım 1996 günü akşam saatlerinde Kuşadası Onura Otel'e geldiler. Bucak'a ait 06 AC 600 plakalı Mercedes marka siyah renkli otomobille Hüseyin Kocadağ yönetiminde İstanbul'a gitmek üzere yola çıkan grup, 3 Kasım 1996 günü saat 19.25 sularında Susurluk ilçesi Çatalceviz mevkiinde benzin istasyonundan yola çıkan Hasan Gökçe yönetimindeki 20 RC 721 plakalı kamyona çarparak trafik kazası yaptı. Kazada, Mercedes'i kullanan Hüseyin Kocadağ, üzerinde Mehmet Özbay kimliği bulunan Abdullah Çatlı ve Melahat Özbay sahte kimlikli, Gonca Us öldü, DYP Şanlıurfa Milletvekili Sedat Bucak yaralı olarak kurtuldu. 

2 Haziran 1997'de başlayan dava, 12 Şubat 2001 tarihinde sona erdi. Yargılama, İstanbul 6 Numaralı DGM'de yapıldı. Sanıklar "silahlı teşekkül oluşturmak" suçundan 4 yıl ağır hapis cezasına çarptırıldılar. İbrahim Şahin ve Mehmet Korkut Eken'e 6 yıl ağır hapis cezası verildi.

DAVALARIN ‘KİLİT’ İSMİ!
Hadi Özcan yani tam adıyla “Mehmet Hadi Özcan” 1954 Kocaeli doğumlu. Sapanca Kırkpınar nüfusuna kayıtlı.1980 ve öncesi yıllarda Ülkü Ocakları Başkanlığı yaptı. Kocaeli’nde Oflu Muzaffer olarak tanınan Muzaffer Yüksel ve kardeşi Reşat Yüksel’i öldürmekle suçlandı. Susurluk kazasıyla ilgili Veli Küçük, Abdullah Çatlı gibi isimler hakkında önemli iddialarda bulundu. Cürüm işlemek niyetiyle teşekkül oluşturma, adam yaralamak, cezaevi’nde talimatla suça azmettirmek, cezaevi’nde şahıslardan haraç toplama, cezaevi’nde yaralama, kurşunlatma, çek-senet tahsilatı, adam kaçırma ve araba hırsızlığı Hadi Özcan’ın kabarık dosyasındaki suçlardan sadece birkaçı. Şu anda Kandıra Cezaevi’nde yatıyor! Ergenekon davasında tanık olarak dinlendi.


 YURT

➽ Paylaş: