NATO, İstanbul’un böğründe üs kurdu!


NATO, ABD Başkonsolosluğu aracılığıyla İstanbul’un böğründe üs kurdu! 


Şişli’de NATO üssü!




ABD İstanbul Başkonsolosluğu 5 ay önce hizmete açılan Trump Towers’ta 20 daire birden satın aldı. ABD’liler bu lüks dairelere “NATO görevlisi” olarak yerleşti

ABD Konsolosluğu’na yakın
 

NATO, ABD Başkonsolosluğu aracılığıyla İstanbul’un böğründe üs kurdu! İstinye’deki konsolosluğa da yakın olan Trump Towers’ı seçen ABD’liler, buradan aldıkları 20 süper lüks daireye “NATO görevlisi” sıfatıyla yerleştirildi. 16 Mayıs’ta Başbakan Erdoğan tarafından hizmete açılan Trump Tovers, biri ofis diğeri konut olmak üzere 2 kuleden oluşuyor.

Binanın projesi bile ABD’ye gitti

 

Trump Towers Yönetim Kurulu Üyesi ve D Yapı Genel Müdürü C. İlder Tokcan, ABD’lilerin niçin bu binayı seçtiklerini şu sözlerle açıkladı: Burayı seçmelerinin nedeni güvenli oluşumuz. Birkaç binaya baktılar, statik projeleri dahi alıp Amerika’ya gönderdiler, güvenlik projelerini incelediler ve bizim binayı uygun buldular. Bu bizim için iyi bir şey çünkü çok seçiciler.

“Batı’nın dramatik sessizliği”
 

Trump Towers’a yerleşen ABD’liler farklı yorumlara yol açtı. İngiliz gazetesi Guardian, eski CIA ajanı, yeni ABD Ulusal Çıkarlar Konseyi Başdirektörü Philip Giraldi’nin “Türkiye’yi Honduras’a benzeten” bir makalesine dikkat çekti ve “Reagan’ın Kontralara verdiği desteği hatırlayın! Batı’nın sessizliği dramatik” diyerek özel bir CIA operasyonuna işaret etti.

ABD’lilere hizmet verecek kulelerin açılışını Erdoğan yaptı
 

Trump Towers’ın açılış törenine Başbakan Tayyip Erdoğan eşi Emine Erdoğan’la birlikte katılmıştı. Kurdelayı kulelerin sahibi Aydın Doğan’la (üstte küçük resim) birlikte kesen Erdoğan, “Bu muhteşem mimari eserleri  İstanbul ve dünyamıza kazandıran herkese ülkem ve milletim adına teşekkür ediyorum. 260 bin metrekarelik 39 katlı rezidans kulesi ve 43 bin metrekarelik 37 katlı iş kulesi, İstanbulumuza çok farklı bir görünüm kattı” demişti.

Trump Towers’ta NATO’ya 20 daire
 

İstanbul’un en görkemli binalarından Trump Towers’ta 20 daireye ABD İstanbul Başkonsolosluğu aracılığı ile NATO görevlileri sıfatı altında Amerikalılar yerleşiyor
 

İstanbul’da bulunan CIA ajanlarının daha çok üst gelir grubunun ikamet ettiği, İstinye’deki ABD Başkonsolosluğu’na da yakın olan Mecidiyeköy, Etiler, Levent, Ulus ve Maslak gibi lüks semtlerde yüksek güvenlikli recidance denilen konutları tercih ettiği öğrenildi. Amerikalılar en son olarak İstanbul’daki konsoloslukları aracılığıyla Şişli İlçesi Mecidiyeköy’de yapımı tamamlanan Trump Towers’te 20 daire birden satın aldılar. Burada ikamet edecek ABD’liler yavaş yavaş yerleşmelerini tamamlamak üzereler. 16 Mayıs 2012 günü açılışı yapılanTrump Towers, biri ofis diğeri konut olan iki kuleden oluşuyor. ABD’lilerin binaya yerleşeceklerini Trump Towers Yönetim Kurulu Üyesi ve D Yapı Genel Müdürü C. İlder Tokcan VIP etiler Dergisi’nden Sema Mete’ye verdiği röportajda açıkladı.

Bina ABD’de incelendi

 

Rezidansların ne kadarının dolu olduğunu, “Oturma sayısı 70 daire idi fakat Amerikalı’larla bir anlaşma yaptık. Amerikan Konsolosluğu aracılığıyla NATO üyeleri için 20 daire tutuldu” sözleriyle açıklayan Tokcan, “Neden burayı seçtiler sizce?” şeklindeki soruya da şu cevabı verdi: “Burayı seçmelerinin nedeni güvenli oluşumuz. Birkaç binayı inceleyip, statik projeleri dahi alıp Amerika’ya gönderdiler, güvenlik projelerini incelediler ve burayı seçtiler. Hem yangına karşı korumalı oluşu, hem hizmeti hem güvenliği açısından bizim binayı uygun buldular. Bu bizim için iyi bir şey çünkü bu konuda çok seçiciler.” Tokcan, NATO üyelerinin şu anda Trump  Towers’a yerleşmeye başladıklarını söylüyor.

Avrupa’daki ilk proje
 

Trump Towers Mall, Şişli’de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan’ın katılımıyla 19 Nisan’da açılmıştı. Burada açıklama yapan Doğan, burannı Trump’ın Avrupa’daki ilk projesi olduğunu belirtmişti. Aydın Doğan şunları söylemişti: “Bu bölgedeki binaların çoğu 60-70’li yıllarda yapılmış. Bu kompleksi düşünürken, rezidans ve ofis kulelerinin işletmesinde Trump’tan lisans aldık. Trump, Avrupa’da lisansı ilk defa bize verdi. Donald Trump, malesef açılışa yetişemedi ve yarın sabah gelecek kulelerin son halini görecek. Bölgede metrobüsler ve otobüsler için park yerleri ve peronlara ihtiyaç var. Biz de toplu taşımacılığa rahatlık sağlıyoruz. Trump Towers içindeki 110 bin metrekare otoparkın 35 bin metrekaresini belediyelerin hizmetine verdik. Kuleleri metroya bağlamak için yeni projeler gündemde. Rezidans kulesinde yaşayanlar geniş bir toplu taşımadan yararlanacak.”

Açılış töreninde kurdelayı Erdoğan kesti

 

Dünya gayrimenkul devi Donald Trump’ın Avrupa’da gerçekleştirdiği ilk projesi, Trump Towers Alışveriş Merkezi’nin açılış törenine Başbakan Tayyip Erdoğan eşi Emine Erdoğan’la birlikte katıldı. D Yapı’nın sahibi Aydın Doğan ve ailesinin de katıldığı törende kurdela keserek açılışı yapan Başbakan Erdoğan, “Bu muhteşem mimari eserleri İstanbul ve dünyamıza kazandıran herkese ülkem ve milletim adına teşekkür ediyorum. 43 bin metre karelik 37 katlık iş kuleleriyle İstanbul’umuza çok farklı bir görünüm kattı” dedi.


Yeniçağ


➽ Paylaş: