Milyonları ilgilendiren tasarı Meclis'te

TBMM, bu hafta Toplu İş İlişkileri Kanunu Tasarısı için mesai yapacak. CHP’li vekillerin protestosuna neden olan yasa tasarısı halen 12 Eylül yasaklarını koruyor.

 Bu tasarı milyonları ilgilendiriyor

 
TBMM Genel Kurulu'nda, 2. bölümünün tümü üzerindeki görüşmeleri tamamlanan Toplu İş İlişkileri Kanunu Tasarısı'nın görüşülmesine devam edilecek.

Türk-İş ve Hak-İş’in “uzlaştık” dediği yasa tasarısına DİSK karşı çıkıyor. DİSK’in “demokrasi tarihinin en karanlık günlerinin kapılarını açacak bir yasa tasarısı” olarak tanımladığı tasarı, 6,5 milyon işçi için, yani tüm kayıtlı ücretli çalışanların yüzde 58’i için fiili toplusözleşme yasağı anlamına geliyor. DİSK, “112 Eylül askeri cuntasından miras alınan ve dünyanın hiçbir ülkesinde karşılığı olmayan, işçi-işveren ilişkisine devletin müdahale etmesi anlamına gelen sendikal barajların arkasına sığınmak isteyenler var. Hem de bunu demokrasi, çağdaşlık maskesi adı altında yapmak istiyorlar” diyor.

KOMİSYONLARDA NELER GÖRÜŞÜLECEK? 
TBMM Genel Kurulu'nda ayrıca Diyarbakır'da İlahiyat Eğitim, Kültür ve Sağlık Vakfı tarafından Selahaddin Eyyubi Üniversitesi adıyla bir vakıf üniversitesi kurulmasına ilişkin tasarı da görüşülecek. TBMM İçişleri Komisyonu, 13 yeni büyükşehir belediyesi kurulmasına ilişkin tasarıyı görüşecek. TBMM Darbe ve Muhtıraları Araştırma Komisyonu, bu hafta da aralarında milletvekili, eski milletvekili, eski emniyet mensupları ve gazetecilerin de bulunduğu kişilere dinlemeye devam edecek.
 
 Yurt


➽ Paylaş: