'Deniz Feneri’nin başı hırsızlar imparatoru'

Deniz Feneri’nde büyük hırsızlık olayı yaşandı. Zekat hırsızları ise masum gösterildi. Bunu ancak organizasyonun başındaki hırsızlar imparatoru yapabilir. Halk arasında bir tabir vardır; damda gezer, miyav der, diye... Her şey ortada, isme gerek var mı?


''Deniz Feneri''ni hırsız kurguladı!



Soruşturmayı yürütürken görevden alınan ancak açılan davada beraat eden savcılardan Abdülvahap Yaren, ilginç açıklamalar yaptı: 

Deniz Feneri’nde büyük hırsızlık olayı yaşandı. Zekat hırsızları ise masum gösterildi. Bunu ancak organizasyonun başındaki hırsızlar imparatoru yapabilir. Halk arasında bir tabir vardır; damda gezer, miyav der, diye... Her şey ortada, isme gerek var mı?

Fener’de kurgu tek bir akılla yapılmadı
 

Deniz Feneri e. V. soruşturmasını yürütürken savcılar Nadi Türkaslan ve Mehmet Tamöz ile birlikte görevden alınan ve daha sonra açılan davadan beraat eden Abdülvahap Yaren, beraatla büyük bir kurguyu bozduklarını söyledi. 

Yaren, “Zekat hırsızları masum maskesi ile kamuoyuna pompalanıyor. Bu işi ancak bu organizasyonun başındaki hırsızlar imparatoru yapabilir. Hırsızlar imparatorunun kim olduğuna gelince her şey ortada apaçık belli. Hani halk arasında bir tabir vardır, arife tarif gerekmez anlamına gelen, damda gezer miyav der diye, isme gerek var mı?” dedi.

Büyük bir hırsızlık olayı
 

Yeniçağ’a konuşan Yaren, Deniz Feneri’nde büyük hırsızlık olayının yaşandığını söyledi.  

“Bu güç yapılan dolandırıcılığın ve hırsızlığın başıdır” diyen yaren sözlerini şöyle sürdürdü: 

 'Hırsızlar imparatoru kim belli'

“Bu güce hırsızların imparatoru diyorum. Bu imparator, hem altında yer alan figüranlarını koruyor, hem de kendisine ulaşılmasını engelliyor. Türkiye Cumhuriyeti Anayasa’sına göre, hukuki zeminde çalışması gereken tüm kurumları kontrol altında tutuyor. Bu amaçla hem delilleri yok ediyor. Hem soruşturma savcılarını yakından takip ediyor. Bu takibe rağmen soruşturmada istediği gibi bir sonuca ulaşamadığı takdirde savcıları soruşturmadan aldırıyor. Hem de zekât hırsızlarını masum maskesi ile kamuoyuna pompalıyor. Bu işi ancak bu organizasyonun başındaki hırsızlar imparatoru yapabilir. Hırsızlar imparatorunun kim olduğuna gelince her şey ortada apaçık belli.”
 

Yaren, 2009 yılında arama kararı yerine getirilmeden şüphelilerin bunu öğrenmelerinin önemli olduğunu söyledi. Savcı Yaren, “ Normal günlerde işine sabah saat 09.00-10.00 sıralarında giden şüpheliler aramanın yapılacağı günün sabahında, saat 06.00’da aramanın yapılacağı yerde ve binada hazır vaziyette polisi beklemişlerdir” diye konuştu.

➽ Paylaş: