ABD'liler Türk askerini sorguladı mı?

Önceki gün, Şırnak - Ilıca mevkiinde arazi taramasına çıkan, Çakıröğüt Komando Tugayına bağlı Jandarma Özel Harekat Timleri ile çatışmaya girerek ölü ele geçirilen 2 PKK'lının üzerinde ele geçirilen ABD yapımı FGM-148 roketatar ve mermisi yüzünden, Türk askerlerinin, ABD subaylarınca sorgulandığı iddia edildi.

 Türk askerleri ABD subaylarınca sorgulandı mı?

 
Olay Şöyle gelişti. Şırnak Ilıca'da önceki gün arazi taramasına çıkan Meteler Jandarma Özel Harekat timleri çıkan çatışmada iki PKK'lı ölü ele geçirdi.

Ölü geçirilen PKK'lının üzerinden ABD ordusunun kullandığı FGM-148 roketatarı ve mermisi çıktı.

Görevin ardından kışlaya gelen askerler dinlenmeye çekildikten bir kaç saat sonra, sabaha karşı 5'te uyandırılarak sorguya çekildi.

ABD MEHMETÇİĞİ SORGULADI

Sorguya çekenler ise 5 ABD'li subay. ABD'li subaylar operasyona katılan askerleri saat 11' 00'e kadar “operasyon ve buldukları silah” hakkında sorguladı.

ABD'li subayların, askerlere, özellikle “operasyon sırasında başka birinin yakalanıp yakalanmadığını” sorduğu öğrenildi.

ÜSTEĞMEN HAKKINDA SORUŞTURMA!

Bu arada, ABD'li subaylar operasyona katılan timdeki askerleri sorguya çekerken bir Türk üsteğmeni ile bir Amerikalı görevli arasında sert tartışma yaşandı.

ABD'li subaylardan, roketatarın açıklamasını isteyen üsteğmen, "Deneme uçuşu yapan ABD helikopterinden düşüp PKK'lılar tarafından bulunmuş" olabileceği cevabını aldı.
Bunun üzerine üsteğmen ABD'linin üzerine yürüyünce, arbede yaşandı ve üstteğmen hakkında alay komutanı tarafından soruşturma başlatıldı.

BU İLK DEĞİL


Sadece ABD ordusunun kullandığı FGM-148 roketatarı 2.5 KM'den tank ve helikopter katili olarak biliniyor ve hedefe kilitlenme özelliğine sahip. Bu arada, bu olay Mehmetçiğin PKK'lıların üzerinde yakaladığı ilk FGM-148 değil. Bundan iki ay önce de Kato Dağı'nda yapılan bir operasyonda yine aynı silahtan iki tane ele geçirildiği iddia edildi.

US AİR FORCE

FGM-148'nin bulunmasının askerler tarafından kameraya kaydedilerek savcıya teslim edildiği bildirilirken, ABD'li subayların bölgeye US Air Force yazılı bir helikopter ile geldikleri öğrenildi.

Ulusal

 

➽ Paylaş: