AKP'nin TOKİ'sinde "bişicikler" yokmuş!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, TOKİ'de herhangi bir yolsuzluk olmadığını ileri sürdü.
 .
 'TOKİ'de soruşturma dahi yok'

 CHP, TOKİ dosyasını açtı, Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar'in kabul ettiği yolsuzluğun nasıl ve hangi şirketlerle yapıldığını açıkladı. Bakan Bayraktar, o iddiaları reddetti.

AKP Yalova İl Teşkilatı tarafından düzenlenen Eğitim Semineri öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bayraktar, CHP'nin TOKİ'de yaşandığını öne sürdüğü yolsuzluk iddialarıyla ilgili konuştu.

TOKİ'de herhangi bir yolsuzluğun olmadığını kaydeden Bayraktar, "Öyle bir şey yok. Onların dediği şu; Kontaj Canberk Şirketler Grubu'nun (KC) TOKİ'nin bir parasını harcama meselesi vardı. Olayın oluş anında farkına varamadık. Sonra bunu yakaladık. Bunu tazmin ettik ve aldık. Olay bu kadar basittir. Bir de emlak ve konutla ilgili tapularda bu konu söylendi. Orada da yasa o zaman öyleydi.



Kat ittifakından satılıyordu. Hem vergi dairelerinin muktezaları hem Vergi Dairesi Genel Müdürlüğü'nün muktezaları doğrultusunda en ufak bir şey yok. Biz TOKİ'de 40 katrilyon para harcadık. Bir tek usulsüzlük, yolsuzluk kesinlikle yok. Devletin mahkemeleri ve savcıları var. 


TOKİ'de bizim arkadaşlarımızın hakkında bırakın davayı, soruşturma dahi yok. TOKİ'de bir olay olmuş ve adam yakalanmış. Adam, müteahhit yapmış. Böyle bir olay ama almışız paramızı" dedi

Yurt

  
➽ Paylaş: