Suriye'ye kimyasal tuzak

Suriye'de Esad rejimi ve halka karşı terör eylemleri düzenleyen gruplar patlayıcılarda Türk firmaların kimyasal maddelerini kullandığı ortaya çıktı. Teröristler patlayıcıları güçlendirmek için Eti Metalurji ve Tekkim firmalarının kimyasal ürünlerini kullanıyor.

 Suriyeli teröristler Türk firmalarına ait kimyasal maddelerle bomba yapıyor

Suriye Ordusu Şam kırsalındaki Dareyya kentinde teöristlerin karargahına operasyon düzenledi.

Baskında bol miktarda kimyevi madde ele geçirildi. İşin Türkiye'yi ilgilendiren kısmı ise bundan sonra başladı.


Karpit maddelerinin bulunduğu saç tenekelerinin üzerinde bir Türk firmasının ismi yer alıyor. Ambalajın üzerinde Eti Elektrometalurji firmasının etiketi bulunuyor.

2004 yılında tamamı özelleştirilen Eti Metalurji'nin Genel Müdürü Yahya Öcal, karpit almak için herhangi bir sertifika gerekmediğini belirtti. Öcal, Suriye'nin Halep kentindeki esnaflara yıllarca karpit sattıklarını, ancak ülkede krizin çıkmasıyla birlikte bir buçuk yıldır Suriye ile ticaret yapamadıklarını aktardı.

Karpit maddesi tarımda, aydınlatmada ve sanayide kesme gazı olarak kullanılıyor. Ancak bomba uzmanları karpitin yangın çıkartma ve patlayıcıları güçlenndirmede de kullanıldığına dikkat çekiyor.

Bir başka görüntü ise bir sosyal paylaşım sitesinden. Görüntüdeki kimyevi maddeler yine bir Türk şirketine ait.

Teröristler Suriye'de kullanmak üzere kimyasal silah yapmak için laboratuar kurmuş. Maddelerin arasında bomba yapımında kullanılan Potasyum Permanganat, Potasyum Nitrate, Potasyum Klorat, Sodyum Nitrat, Aseton, Magnezyum Nitrat ve Üre var.

Teröristler elde ettikleri kimyasal maddeyi tavşanlar üzerinde deniyor. Tavşanlar kısa süre içinde can çekişerek ölüyor.


Görüntüdeki kimyasallar maddelerin üzerinde TEKKİM şirketinin logosu bulunuyor. Şirket yöneticileri yaptıkları yazılı bir açıklama ile olayla ilgili dava açacaklarını ve hiçbir terörist grupla ticaret yapmadıklarını belirtti.

İzlediğiniz bu görüntüler, Batılı ülkelerin "Suriye'de kimyasal silah var" iddialarının hemen ertesinde ortaya çıktı.

Oysa, Türkiye ve tüm dünya bu hikayeyi daha önce de duymuştu. Amerika, Irak'a müdahale etmek için uydurduğu "Saddam'da kimyasal silahlar var" yalanını bu kez de Suriye için devreye soktu.

Amerika'nın imdadına önce AKP hükümeti, ardından Batılı devletler ve Birleşmiş Milletler koştu.

Öyle ki, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Suriye'de varolduğuna inandığı kimyasal silahlara karşı Türkiye'nin kendisini NATO Patriotlarıyla savunması gerektiğini dahi söyledi. 




Ulusal


➽ Paylaş: