Gemicikleri, gizli hesapları uğruna...




21.Y.Y.ın Ölüm Arenası: ORTADOĞU


'Zahide UÇAR '
Roma imparatoru Vespasion 50 bin kişilik, 80 kapılı devasa bir yapı olan Colosseum’u inşa ettirdi. Vespasion’un oğlu Titus Colosseum’u M.S 80 yılında tamamladı. Oturma düzeni toplumsal sınıflara göre ayarlanmıştı. Önler soylular için, en arkalar da köleler için ayrılmıştı. Ancak köleler, gösteriler başlamadan önce soyluların yerlerine bir süre oturarak taşları ısıtırdı!

100 gün ve gece süren açılış oyunlarında 5 bin hayvan ve yüzlerce insan kurban edildi.

Beyaz adamın yeni Arenası, yani Colosseum’u Ortadoğudur.

Yeni Dünya düzeni oyunun açılışı Ortadoğu’da yapıldı. Arenaya dönen şehirlerde efendileri adına kelle avına çıkan vahşi köleler;
Efendileri gelmeden önce taşları ısıtıyor.

“Allahu Ekber” nidaları arasında kafa kesiyor. Yollarda sürüklüyor. Vahşetin boyutları antik Roma’nın kanlı gösterileri ile nerede ise birebir örtüşüyor.

İmparatorların hem kendilerini, hem Roma halkını eğlendirmek için düzenledikleri gladyatör ve vahşi hayvan dövüşleri Ortadoğu’da 21. Y.Y. a uyarlanıyor. Kaddafi’nin linç edilmesinden sonra çak yaparak sevinç çığlığı atanlar, arenadaki kanlı ölümlerden sonra sevinçle ayağa fırlayan Romalılara ne kadar çok benziyor.

Yeni arena Suriye… Esat’ı vahşi hayvanların önüne atmak için sabırsızlanıyorlar.

Türkiye’nin Güneydoğusunda arena kurulalı çok oldu.

Ortadoğu’nun işbirlikçi idarecileri yeni imparator bankerlerin yerini ısıtıyor.

Antik Roma’da gladyatör kanından aşk iksiri yapanlar, 21. Y.Y.’da beşikteki bebeklerin kanından petrol akıtıyor.

Erdoğan, Suudi Kralı ve Katar Devlet Başkanı Şeyh Hamad Bin Hallifa Al Thani Hristiyan dünyanın “yeni Haçlı Savaşını” perdeliyor, meşrulaştırıyor.

Erdoğan, Suudi Kralı, Katar Devlet Başkanı beyaz efendi için taşları ısıtmakla kalmıyor, Ortadoğu arenasında gladyatörlüğe de soyunuyor.

Bu heves bana “gladyatörün son akşam yemeği” geleneğini hatırlatıyor.

Gladyatör olmayı seçen veya mecburiyetlerinden(!) gladyatör durumuna düşenler hayatta kalma şanslarının arenadaki dövüş becerisine bağlı olduğunu bilir. O yüzden Pentagonlu efendileri için dövüş naraları atılıyor.

İmparator’un yeni Colosseum’u Fas’tan Afganistan’a hayat buluyor.

Gladyatörün son akşam yemeği…
Antik Roma’da ölüm dövüşüne çıkacak olan kişiye bir gece önce mükellef bir yemek verilirdi. Halka açık olan bu ziyafette gladyatör aile ve arkadaşlarıyla son kez biraya gelirdi. Ziyafet bitip herkes gidince yalnız kalan gladyatörler, dua etmeye başlarlardı.

Bu kanlı gösteriye beyaz adamı eğlendirmek ve zenginleştirmek adına alkış tutanlar…

Gemicikleri, gizli hesapları uğruna gladyatör olmaya heves edenler… 

Ceplerini doldurmak uğruna köşelerinden, ekranlardan gladyoya alkış tutanlar… Askerlerimizi kanlı arenalarda ölümlere yollamaya heves edenler…

Gün gelir son akşam yemeğinizi bile yemeye fırsat bulamazsınız…

İlk Kurşun

➽ Paylaş: