Suriyeli 'muhalifler'in Antalya toplantısı


Suriye'deki çetelerin silahlı komutanları, Antalya'daki Rixos Oteli'nde birlik toplantısı yaptılar. Toplantıya Türk istihbaratından üst düzey yetkililerin de katıldığı belirtiliyor.

Suriyeli 'muhalifler' Antalya'da 'birlik' toplantısı yaptı


Suriye'deki çetelerin silahlı komutanları, Türk istihbaratının gözetimi altında Antalya'da "birlik" toplantısı yaptı. Toplantıya 260 civarında "muhalif"in katıldığı belirtiliyor.

"Özgür Suriye Ordusu" isimli örgütün tüm Suriye'den gelen komutanları, Antalya'daki Rixos Oteli'nde birlik toplantısı yaptılar. Toplantıya Türk istihbaratından üst düzey yetkililerin de katıldığı belirtiliyor. 

New York Times'tan (NYT) Neil MacFarquhar and Hwaida Saad'ın haberine göre, Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) komutanları, Suriye'deki silahlı muhalif çeteleri ÖSO çatısı altında birleştirmek için çaba sarfediyorlar. Birllik görüşmelerinin, Katar ve Suudi Arabistan'dan gelen "birleşirseniz daha gelişkin silahlar temin ederiz" baskısı nedeniyle yapıldığı iddia ediliyor. 

260 kişi katıldı
 

Antalya'da 3 gün boyunca süren toplantılara 260'ın üzerinde ÖSO'lunun katıldığı belirtiliyor. NYT ayrıca, bu ÖSO'luların çoğunun Suriye içinden geldiğini iddia ederek, bu seferki birlik görüşmelerinin daha dikkat çekici olduğunu vurguladı. 

New York Times, toplantıda 30 kişilik bir "Yüksek Askeri Konsey"in seçildiğini, başına da "Genelkurmay Başkanı" sıfatıyla Salim İdris'in oybirliği ile getirildiğini yazdı. Ancak muhabirler, ÖSO'lular arasındaki sert tartışmanın otel lobisine kadar sürdüğünü ve otelin müşteri profili ile ÖSO komutanlarının uyuşmadığını yazdılar.

Toplantı ile birlikte, muhaliflere silah ve para sağlayan unsurların "kendi adamlarını" kayırmalarının engelleneceği söylenmesine rağmen, NYT muhabirleri bazı muhaliflerin hala güvensiz olduğunu belirttiler. Muhalifler, konuyla ilgili olan ülkelerin Katar, Suudi Arabistan, Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri ve Ürdün olduğunu söylediler. Toplantıya İngiltere ile Fransa'nın da temsilci gönderdiği iddia ediliyor. 

soL - Haber


➽ Paylaş: