Tayyip konuştu: 'onlar terörist, bombacı, sahtekar, katil!'

Erdoğan Bahçeli'ye "sorunlu" derken BDP'yi de "ucuz siyaset" yapmakla suçladı, Kılıçdaroğlu'na "gizli ajandası var" dedi.

Erdoğan konuştu: 

'Tutuklu gazeteciler terörist, bombacı, sahtekar, katil!'

Başbakan Erdoğan tutuklu gazeteciler hakkında söylediği "terörist" suçlamasına, "Bombacı, sahtekar, katil" gibi tanımlar da ekledi. Erdoğan Bahçeli'ye "sorunlu" derken BDP'yi de "ucuz siyaset" yapmakla suçladı, Kılıçdaroğlu'na "gizli ajandası var" dedi.

Başbakan Erdoğan, tutuklu gazeteciler hakkında yaptığı "terörist" ithamlarına bu kez "bombacı, sahtekar, katil" tanımları da yükledi. Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında konuşan Erdoğan, tutuklu gazetecilere yönelik saldırgan ifadelerinin ardından Kılıçdaroğlu'na da yüklendi.

"Böyle gazeteci olur mu"
 
Erdoğan, "H.D isimli şahıs güya gazeteci. Marinaya bomba koydu. Suçları terör örgütüne üye olmak. Ateşli silahlar bulundurmak. 

Böyle gazeteci olur mu? Başka şahıs. M.G. Belgede sahtecilik, polisi şehit etmek. Polise silahlı saldırı. İşte size bir gazeteci daha. 

Böyle gazeteci olur mu? Ama bunlar CHP'nin genel başkanına göre gazeteci. Kılıçdaroğlu bu gazetecilere sahip çıkıyor" dedi.

"Defalarca ne kadar terörist olduklarını anlattık"
 
Kılıçdaroğlu'na defalarca tutuklu gazetecilerin ne kadar "terörist" olduğunu anlattıklarını söyleyen Erdoğan, "Durumu kendisine defalarca izah ettik. Onlar kendi dertleriyle, hezeyanlarıyla meşgulken biz milletimizi birleştirici olacağız. Büyük düşüneceğiz" dedi. 

"Üzüm üzüme baka baka kararır"
 
Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'e ilişkin tavrını ise ''Çıkmış teröristin evine taziyeye giden o milletvekiline ayar vermeye çalışıyor. Hiç kusura bakmasın, üzüm üzüme baka baka kararır. Tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş'' şeklinde değerlendirdi.

Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nu gizli ajandası olmakla suçlayarak, "Merak ediyorum bu CHP Atatürk'ün partisi değil mi? CHP Genel Başkanı'nın gizli ajandası var, o ajandayı asla açamaz. CHP Genel Başkanı şu an Çin'de" diye konuştu.

"Milletimizin beynini yıkıyorlar"
 
Erdoğan konuşmasında Öcalan'la görüşmeler, Bahçeli'nin sözleri, Paris suikastine ilişkin de açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, "Terör meselesine kesin çözüm üretmek için çalışmalarımızı kararlılıkla devam ettiriyoruz. Çok hassas bir dönemden geçiyoruz. Bütün arkadaşlarımdan bu hassasiyet içinde sürece uygun hareket etmelerini rica ediyorum. Milletimizin beynini yıkmak için çabalıyorlar. Terör sorununu bitirmek için, kardeşliği bitirmek için ne gerekiyorsa yapacağız. Milletimizin hassasiyetini istismar edenlere fırsat vermeyeceğiz" diye konuştu.

"Onun çirkin üslubuna cevap veremem"
 
Bahçeli'nin sözlerini değerlendiren Erdoğan, "Dün MHP genel başkanı bilinçsizce öyle bir pas attı ki bunu taça atmak mümkün değil. Onun çirkin üslubuyla cevap vermem mümkün değil. Başbakan öyle oy aldı, böyle oy aldı dedi. Muhteşem matematik çözümlemesinden dolayı Sayın Bahçeli’ye AKP'yle ilgili öngörüsünden dolayı tebrik ediyorum. Demek ki sorun sizde. Millet bizim yanımızda. CHP yıllardır milleti anlamıyor, iletişim kuramıyor. MHP de CHP ile aynı safha girmiştir" dedi.

Erdoğan, "Bu süreçte herkes sorumluluklarının farkında olmalı, hassas olmalı. Bu süreci istismar edenler kendileri kaybeder. Bu süreç bir samimiyet sınavıdır. Kimin barıştan yana olduğunu gösterecek bir süreçtir. Çözümü bütün kalbimizle ümit ediyoruz. Birileri buradan farklı anlamlar çıkarmasın" diye konuştu.

"Silah bıraktırana kadar operasyona devam"
 
Görüşmeler ve cenazelere ilişkin konuşan Erdoğan, "Bu süreçte her türlü sözlü ve fiili sataşmalara karşı soğukkanlı olacağız. Örgüt silahlarını bırakıncaya kadar güvenlik güçlerimiz operasyonlarına devam edecek. Yarın ve cuma günü Diyarbakır ve Tunceli'de cenazelerde olaylara karşı güvenlik güçlerimiz görevleri başında olacak. Güvenlik güçlerimiz tahrik ve sabotajların önüne geçmek için son derece hassas davranacaklardır" dedi.

Erdoğan, Paris suikastine ilişkin BDP'nin açıklamalarını "BDP, Türkiye'yi sorumlu tutmak için kışkırtıcı bir tavrın içine girdi. Bu ucuz siyasettir biz bunu yutmayız" şeklinde değerlendirdi.



➽ Paylaş: