Dikkat! Domuz da çıkabilir!
Kaçak etin önünü
alamadıklarını itiraf eden Gaziantep Kasaplar ve Celepçiler Odası’ndan Eyüp
Maydanozoğlu, Türkiye’deki domuz eti gerçeğini de gözler önüne serdi.
Ve sonunda domuz eti de yedirdiler!..
Zonguldak ve çevresinde avlanan domuzlar, kesilip temizlendikten sonra yurt
çapında çok ucuz fiyatlarla kasaplara satılıyor.
Bakanlık müfettişleri de yapmış
olduğu denetimlerde bu gerçeği inkar etmiyor
Kaçak etin önünü alamadıklarını itiraf eden Gaziantep Kasaplar ve Celepçiler Odası’ndan Eyüp Maydanozoğlu, Türkiye’deki domuz eti gerçeğini de gözler önüne serdi.
Kaçak etin önünü alamadıklarını itiraf eden Gaziantep Kasaplar ve Celepçiler Odası’ndan Eyüp Maydanozoğlu, Türkiye’deki domuz eti gerçeğini de gözler önüne serdi.
Maydanozoğlu tüyler ürperten itirafında “Et 20 lira ise domuz ya da kaçak et 10
liradan satılıyor bunu önlemek de mümkün olmuyor, hayvanları alıyoruz küpe yok”
dedi. Maydanozoğlu’nun bu itirafına, Gıda Mühendisleri Derneği Başkanı
Abdussamed Boyu’dan da destek geldi.
Bakanlık kabul etti
Bir televizyon kanalına konuşan Abdussamed Boyu “Bakanlığın yapmış olduğu denetimlerde ifşa etmiş olduğu at eti, domuz eti gibi vakalarla karşılaştık. En fazla sıkıntı ile karşılaştığımız bölge Zonguldak. Zonguldak’ta vurulan yaban domuzlarının ki bu domuzlar 150-200 kilo geliyor. Piyasaya kaçak yollarla 100-150 liralar gibi komik rakamlarla sürüldüğünü tespit ettik. Kilosu bir liraya maalesef piyasaya domuz eti sürülüyor ” dedi.
Bakanlık kabul etti
Bir televizyon kanalına konuşan Abdussamed Boyu “Bakanlığın yapmış olduğu denetimlerde ifşa etmiş olduğu at eti, domuz eti gibi vakalarla karşılaştık. En fazla sıkıntı ile karşılaştığımız bölge Zonguldak. Zonguldak’ta vurulan yaban domuzlarının ki bu domuzlar 150-200 kilo geliyor. Piyasaya kaçak yollarla 100-150 liralar gibi komik rakamlarla sürüldüğünü tespit ettik. Kilosu bir liraya maalesef piyasaya domuz eti sürülüyor ” dedi.
Vatandaşın uyanık olması gerektiğini de vurgulayan Gıda Mühendisleri Derneği
Başkanı Boyu “Sık sık kasap değiştirmeyin, et alırken kasabınızdan veteriner
sağlık raporunu isteyin” önerisinde bulundu. Uzmanlar, bakanlığın denetimleri
artırmasını istedi ve kaçak hayvan girişinin önlenmesi gerektiğinin altını
çizdi.
Yeniçağ