PKK için yasa çıkarıyorlar!

Hükümetin Sözcüsü Bülent Arınç, 4. yargı paketinin TBMM’ye gönderildiğini açıkladı.


4. yargı paketi PKK için çıkarılıyor



Bakanlar Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında, Başbakanlık Merkez Bina’da toplandı. 3,5 saat süren toplantının ardından Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, basın toplantısı düzenledi. 

Arınç, 4. yargı paketinin TBMM’ye gönderildiğini açıkladı.

Arınç, şunları söyledi: “Herkes tasavvurundaki dördüncü yargı paketi konusunda çok şeyler yazdı. Arkadaşlarımzın Adalet Bakanımızın zaman zaman yaptığı açıklamalarda, 4. yargı paketinin içeriğini gördük. Şiddet terörün unsurlarından birisidir. Yapacağımız yeni yasal düzenlemede bu yönde. AİHM kararları bir tarafa, dünyanın geldiği bir noktada ifade özgürlüğü mutlaka asıldır. Bütün özgürlüklerin de bileşkesidir. Bugün 6. ve 7. maddelerde, yapacağımız değişikliklerle düşünce açıklamalarındaki şiddet unsurunu ön plana çıkarıyoruz. Aynı zamanda yine AİHM’in kararlarında ifade edilen hususlarda da yargı sistemimizde adli ve idari yargıda bazı değişiklikler yapılmaktadır.”

Mahcubiyet duyuyorum
Arınç, “Basınımız kısmen bilgisizlikten kısmen de arzu ettiği bir unsur olması bakımından, ’herkes dışarı mı çıkacak, örtülü bir af mı geliyor, Ergenekon veya Balyoz sanıkları bundan istifade mi edecek, hepsi tahliye mi edilmiş olacaklar’ soruları, 4. yargı paketi içerisinde cevabını bulmuyor” dedi. Arınç, “Yapmak istediğimiz genel bir düzenlemedir. Açıklamalarda, propagandalarda, silaha yönelmiyorsa, tehdit içermiyorsa, her türlü açıklamanın suç teşkil etmeyeceği bellidir. 4. yargı paketinden dolayı beklentilerinizin gerçekleşmediğinden dolayı mahcubiyet duyduğumu ifade etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

Ergin de söylemişti
Önceki gün de Adalet Bakanı Sadullah Ergin, katıldığı bir televizyon programında 4. yargı paketi kapsamında KCK tutuklularının serbest kalıp kalmayacağının sorulması üzerine, “Biz ‘cebir, şiddet, tehdit içermeyen, bunları teşvik etmeyen, övmeyen ifadenin, düşüncenin, bunların paylaşılmasının suç oluşturmaması’ ilkesini koyuyoruz. KCK tutuklularının önemli bir kısmı, terör örgütü üyesi olmaktan suçlanıyor. TMK’nın 6 ve 7. maddelerinden suçlanıyorlarsa istifade edebilirler” demişti. 

Sadullah  Ergin, çalışmanın Balyoz ve Ümraniye davalarından yargılananları kapsamayacağını belirtti. Ergin, tutuklu gazetecilerle ilgili olarak da, “Eğer örgüt üyeliği suçlaması yoksa, yazdığı bir yazıdan dolayı, yazdığı bu yazıda cebir, tehdit, şiddet ya da bunları öven ifadeler yoksa onlar istifade eder” dedi.

Yeniçağ

➽ Paylaş: