ABD'nin yol geçen hanı Türkiye!

ABD Hava Kuvvetleri’nin geleceğini dizayn eden CIA kökenli Dr. Benjamin Lambeth, Türk Hükümeti’nin hava sahasını “Global Hawk” olarak adlandırılan casus insansız hava araçlarına açıldığını söyledi.


Türk hava sahası ABD casus uçağına açıldı




Türk hava sahasının ABD’ye ait “RQ-4 Global Hawk” adlı kıtalararası uçabilen casus insansız hava araçlarına açıldığı ortaya çıktı. 

Hava Harp Akademisi tarafından Türkiye’de ilk defa düzenlenen ve İsrail ile İran’ın davet edilmediği Uluslararası Havacılık ve Uzay Gücü Konferansı’nın açılışında konuşan ABD Hava Kuvvetleri’nin geleceğini dizayn eden CIA kökenli Dr. Benjamin Lambeth, Türk Hükümeti’nin hava sahasını “Global Hawk” olarak adlandırılan casus insansız hava araçlarına açıldığını söyledi.

 Bu uçaklar, kıtalararası menzile sahip ve saatlerce havada kalarak istihbarat toplayabiliyor. Askeri kaynaklar, “RQ-4 Global Hawk” adlı casus uçakların, Orta Doğu üzerinde bilgi topladığını teyit etti. Savaş hali dışında Türk Hava Sahası’na üst geçiş izninin, Genelkurmay ya da hükümetin onayıyla verildiği ifade edildi.

Genelkurmay’dan açıklama

Bu arada Genelkurmay Başkanlığı, ABD’nin insansız hava araçlarının uçuşlarının, tamamen Türkiye’nin yönlendirmesi dahilinde, Irak’ın kuzeyindeki terör örgütü mensuplarına yönelik yapıldığını bildirdi. 


Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinden yapılan açıklamada, ABD birliklerinin Irak’tan çekilmesi üzerine terör örgütüyle mücadele kapsamında oluşan istihbarat ihtiyacını karşılamak maksadıyla ABD ile insansız hava aracı görevlendirmesine yönelik Mutabakat Muhtırası imzalandığı belirtildi.

Yeniçağ

➽ Paylaş: