AKP’nin 'Ali Cengiz' oyunları

AKP Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz’ün yeminli mali müşavirlik şirketinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden aldığı ihaleleri inceleyen Belediye Denetleme Komisyonu’nun AKP’li başkanı ihaleyi alan şirketin ortağı olduğu öğrenildi...


İhaleyi alan da denetleyen de AKP’li çıktı

AKP’li Demiröz’ün İBB’den aldığı ihaleleri inceleyen Denetleme Komisyonu’nun AKP’li başkanı ihaleyi alan şirketin ortağı çıktı! 

AKP Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz’ün yeminli mali müşavirlik şirketinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden aldığı ihaleleri inceleyen Belediye Denetleme Komisyonu’nun AKP’li başkanı ihaleyi alan şirketin ortağı olduğu öğrenildi.

Cumhuriyet'ten Aykut Küçükkaya'nın haberine göre, AKP Bitlis Milletvekili Vedat Demiröz’ün ortağı olduğu Demiröz Yeminli Mali Müşavirlik Ltd. Şti. ve Marmara Yeminli Mali Müşavirlik Ltd. Şti. 2012 yılında belediye şirketlerinin “yeminli mali müşavirlik” ihalelerinden toplam 7 ihale aldı.

2012 yılını denetlemek için kurulan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Denetim Komisyonu’nun AKP’li Başkanı Abubekir Taşyürek belediyeden ihale alan bu iki şirketten biri olan Demiröz’ün ortağı çıktı. 

Ocak 2013’te Denetim Komisyonu’nun Başkanı olan Taşyürek bir ay sonra Şubat 2013’te şirketteki hisselerini milletvekili Demiröz’e devretti. Bu devirden bir ay sonra AKP’li vekilin ortağı olduğu şirket Mart 2013’te belediyenin iştiraklerinden bu kez 9 ihale aldı. Böylece Demiröz son iki yılda belediyeden 16 ihale almış oldu. İstanbul Ticaret Odası kayıtlarında AKP’li vekil söz konusu Demiröz şirketinin ortağı, belediyenin AKP’li Denetim Komisyonu Başkanı ise “eski ortak” olarak gözüküyor. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2012 yılı gelir ve giderleri ile hesap ve işlemlerinin denetimi için 14 Ocak 2013 tarihinde 3 kişilik “İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Denetim Komisyonu” oluşturuldu. 2 AKP’li üye Abubekir Taşyürek ve Osman Kıdık ile CHP’li üye Serdar Bayraktar’dan oluşan Denetim Komisyonu’nda Taşyürek başkanlığı üstlendi. 

Komisyonda CHP’yi temsil eden Bayraktar rapora 15 sayfalık şerh yazısı yazdı. Bu yazıda hem AKP’li vekillerin hem de AKP’li belediye meclis üyelerinin ortağı olduğu şirketlerin belediye iştiraklerinden aldığı ihalelere dikkat çekildi.


➽ Paylaş: