AKP'den BDP ve PKK’ya mini paket!

Yeni anayasa için “4 parti anlaşamazsa kendi teklifimizi getiririz. Anlaştığımız bir parti ile yolumuza devam ederiz. Gerekirse referanduma gideriz” diyen Erdoğan yeni anayasa için havlu atmış durumda. AKP BDP ve PKK’nın isteklerini mini pakette karşılamayı planlıyor!

AKP umudunu kesti

 .
BDP ve PKK’nın isteklerini mini pakette karşılamayı planlıyor!

Anayasanın tümden değiştirilmesi konusunda umudunu kesen Başbakan Erdoğan, “mini anayasa paketine” razı.

Yeni anayasa için “4 parti anlaşamazsa kendi teklifimizi getiririz. Anlaştığımız bir parti ile yolumuza devam ederiz. Gerekirse referanduma gideriz” diyen Erdoğan yeni anayasa için havlu atmış durumda. Erdoğan ABD dönüşünde kendisine yöneltilen, “Yeni anayasa dışında bir seçenek olarak, mevcut anayasada değişiklikler öngören bir paket söz konusu olabilir mi?” sorusunu şöyle yanıtladı:

“İki yol var. Bu yollardan bir tanesi 330’dur. Bir diğeri de anaysa değişikliğinde müşterek hareket edilmesi halinde, dayanışmaya gidecek muhalefet partisidir. Şu anda muhalefet bu işe sıcak bakmadığına göre o zaman sadece olsa olsa şu olabilir. Eğer muhalefet kendi vekillerini parti genel merkezlerini kilitlemez de serbest bırakırlarsa o zaman biz bir tasarıyı parlamentoya sunabiliriz. Atılacak bir adımla belki referandum yolunu açabilir.”

Aydınlık'ta

➽ Paylaş: