Başkent'te yolsuzlukları protesto ettiler

"Bozuk düzende sağlam çark olmaz, bu pisliği halk temizleyecek” sloganıyla binler Ankara’da yürüdü. DİSK, KESK, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği ve Türk Tabipleri Birliği’nin çağrısıyla Ankara’da buluşan yurttaşlar, son operasyonlarla ortaya çıkan yolsuzlukları protesto etti...

Başkent'te onbinler yolsuzlukları protesto etti
.
DİSK, KESK, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği ve Türk Tabipleri Birliği, “bu pisliği halk temizler" adıyla Ankara’da miting düzenledi.

Türkiye'nin dört bir yanından Ankara'ya gelen işçi ve emekçiler, AKP Hükümeti'ni istifaya çağırdı.

Binlerce yurttaşın katıldığı mitingde sabahın erken saatlerinde Ankara Garı’nda toplanan yurttaşlar daha sonra buradan Sıhhiye'ye doğru yürüyüşe geçti.

Birçok siyasi parti ve sivil toplum örgütünün yanı sıra, Eryaman Halk Dayanışması, Konyaaltı Çapulcuları, Yeni Mahalle Yunus Emre Forumu, Fenerbahçe Sol Açık ve Galatasaray Kızıl Aslan taraftar gruplarıyla, taşeron karayolu işçileri ile direnişteki Feniş işçileri de pankart ve flamalarıyla mitinge katıldı.

Karayolu işçileri, güzergahın bir bölümünü çıplak ayaklarla yürüdü.

Mitingde konuşma yapan DİSK Genel Başkanı Kani Beko, "Bu pisliği halk temizler. Çünkü iktidardaki her saray kavgasında çalınan bizim ekmeğimizdir" diye konuştu.


➽ Paylaş: