Fatih Hilmioğlu için kampanya

Silivri Cezaevi'nde bulunan, karaciğer kanseri, şeker ve böbrek tahribatı teşhisi konan Fatih Hilmioğlu için kampanya başlatıldı...

Her gün ölüme daha çok yaklaşıyor
.
Ergenekon davasından 23 yıl hapse mahkum olan Malatya İnönü Üniversitesi eski rektörü Fatih Hilmioğlu için süre giderek daralıyor. Halen Silivri Cezaevi'nde bulunan, karaciğer kanseri, şeker ve böbrek tahribatı teşhisi konan Hilmioğlu ölüm sınırında bulunuyor.

Kampanyayı başlatan gazeteci ve yazar Ahmet Mümtaz İdil, “Tutuklu bulunan Fatih Hilmioğlu hocanın tutuksuz yargılanması ve bir an önce tahliye edilmesi gerek. Her gün ölüme daha çok yaklaşıyor” dedi.

CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, "Cerrahpaşa Tıp Fakültesi 3 kez ileri derecede siroz, kanser teşhisi koydu. Cezaevi şartlarında kalırsa ölecek. 18 Şubat 2013′te Adli Tıbba Hilmioğlu başvuru yaptı. Bir yıldır cevap yok, çünkü cevap vermeye korkuyor. Maalesef, Adli Tıp hükümetin emrinde. Hilmioğlu ölümü bekleyen bir hasta mahpus ve maalesef bunu duyan vicdanlı insanlar yok" dedi.

“İNTİKAM OPERASYONUNU HEDEFİ”
 

Aynı davadan tutuklu bulunan Kurucu Genel Yayın Yönetmenimiz Merdan Yanardağ'în kaleme aldığı “Yurt'un Sesi” köşesinde 8 Ocak 2013 tarihinden şöyle yazmıştı:

“Malatya İnönü Üniversitesi eski Rektörü, Türkiye’nin seçkin bilim insanlarından Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, gerici bir intikam operasyonunun hedefi haline getirilerek Ergenekon tertibi kapsamında tutuklandı.

Fatih Hoca’nın suçu, bir Hizbullah üssü haline getirilen, oruç tutmayan öğrencilerin dövüldüğü, bıçaklandığı İnönü Üniversitesi’ni alıp, çağdaş bir bilim yuvasına çevirmekten başka şey değildi. İki dönem rektörlük yapan Hilmioğlu, bu kurumu uluslararası başarılara imza atan, yurt dışında en çok makale yayınlayan bir üniversite haline getirmişti.

Karaciğer kanseri olan, her geçen gün Silivri zindanlarında eriyen, ancak bir gün bile eğilip bükülmeyen Fatih Hoca’dan işte bunun intikamını alıyorlar.

Hilmioğlu, yüksek lisans yapan 22 yaşındaki oğlunu geçen yıl trafik kazasında kaybetti. O kadar hoyratça davranıyorlar ki evladının cenazesine zor yetişti. Acısını çekmesi için evinde kalmasına bile izin verilmedi. Fatih Hoca gece tek başına bir hücreye kapatıldı.

Sanatçılar Girişimi, Fatih Hoca için bir kampanya başlattı. Girişim Sözcüsü Şair Ataol Behramoğlu imzasıyla yapılan açıklamada, “Silivri’de işlenmekte olan cinayetlere son verilmeli, hastalığı hızla ilerleyen Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu bir an önce serbest bırakılmalıdır” deniyor.

Bu kampanyayı bütün yüreğimizle destekliyoruz”


Kampanya adresi için TIKLAYIN



➽ Paylaş: