Beykent’te ‘Mustafa Kemal’ler mezuniyeti!

Beykent Üniversitesi mezuniyet töreninde Başbakan Erdoğan'ın mektubu okutulmadı. Salon 'Mustafa Kemal'in askerleriyiz' diye inledi...

Mezuniyette Tayyip Erdoğan protestosu
 

Beykent Üniversitesi 2013-2014 öğretim yılı mezuniyet töreni geçtiğimiz cumartesi günü yapıldı. İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu’nda yapılan kutlamada tüm fakültelerden binlerce öğrenci kep atma heyecanı yaşarken, törene Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın protesto edilmesi damga vurdu.

ERDOĞAN PROTESTO EDİLDİ

 

Törenin başlangıcında Beykent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin Karahan, konuşma yapmak üzere kürsüye çıktı. Rektörün konuşmasının bitmesiyle tören sunucusu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün gönderdiği tebrik telgrafını okudu. Gül’ün mektubu sırasında uğultular oluşurken, sunucunun Başbakan Erdoğan’dan da telgraf geldiğini söylemesi üzerine salonda gerginlik arttı.

“HER YER TAKSİM HER YER DİRENİŞ”

 

Erdoğan’ın mektubunun okunmasını istemeyen öğrenciler ve aileleri ıslıklarla ve yuhalamalarla protesto ederken, salonda Her yer Taksim her yer direniş”, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganları atıldı.

Rektörün salondakileri sakinliğe davet etmesi de işe yaramayınca okul yönetimi, Erdoğan’ın mektubunu okumaktan vazgeçti. Yaklaşık 3 bin öğrencinin kep atma sevinci yaşadığı tören, alkışlarla hep bir ağızdan okunan 10. Yıl Marşı ile son buldu. 

Sözcü
➽ Paylaş: